İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarak, Darendede

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarak, Darendede incelemelerde bulundu


MALATYA (A.A) - Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, Darende ilçesindeki Balaban Lisesine yeni yapılan 6 ek derslikte incelemelerde bulundu.
     Okul Müdürü Ali Semerciden de bilgi alan Tarak, liselerin taşıma kapsamına alınmasıyla bölgedeki çok sayıda öğrencinin bu okulda eğitim görmeye başladığını söyledi.
     Tarak, derslik sıkıntısının buradaki eğitimi zorladığını belirterek, Yeni derslikler, öğrencilerimizi oldukça rahatlattı, sıkıntıyı ortadan kaldırdı dedi.
     Okul Müdürü Ali Semerci de çevredeki beldeler ve çok sayıdaki köyden taşıma sistemi ile gelenler dahil 214 öğrencinin eğitim gördüğü binaya ilave edilen yeni dersliklerle birlikte derslik sayılarının 14e çıktığını kaydetti.
     Tüm sınıflarında Fatih Projesi kapsamında akıllı tahta sistemi olduğunu belirten Semerci, ilave edilen dersliklerin okulun sunduğu eğitim kalitesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Taşıma sistemiyle okula ilginin arttığını da dile getiren Semerci, Hedefimiz, daha çok başarı ve öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamaktır. Balaban ve civarında geçmişten gelen eğitim alt yapısı var. İnşallah onu daha ileri seviyelere taşıyacağız diye konuştu.
     Sınıfları ziyaret eden Necati Tarak, yeni derslikleri hakkında öğrencilerle konuşarak görüşlerini aldı.
    
     -Kariyer Günleri etkinliği-
    
     Balaban Lisesinde ayrıca öğrenciler için Kariyer Günleri etkinliği de düzenlendi. Etkinliğe konuşmacı olarak farklı meslek kollarından insanlar katıldı.
     Okul Müdürü Ali Semerci, öğrencilerin üniversiteye hazırlık sınavlarındaki başarılarını artırarak gelecekte güzel meslekleri seçebilmelerine yardımcı olmayı hedeflediklerini söyledi.
     Tarak da etkinliğe katılarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Öğretmenliğe başladığı günlerdeki zorlukları ve hatıralarını öğrencilerle paylaşan Tarak, Tarihe baktığımızda peygamberlerin de padişahların da meslekleri olduğunu görürüz dedi.
     Tarak, okulda ki çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Aslan Tektaş / Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İlçe Milli Eğitim Müdürü Tarak, Darendede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER