İlçe olması beklenen beldede davul zurnalı

İlçe olması beklenen beldede davul zurnalı kutlama -13 ilin büyükşehir olmasını öngören tasarı kapsamında Zonguldakta ilçe olması beklenen Kilimlide, sevinçle karşılandı -Ankaradaki görüşmelerden dönen belediye başkanı ve AK


ZONGULDAK (A.A) - 13 ilin büyükşehir olmasını öngören tasarı kapsamında Zonguldakta ilçe olması beklenen Kilimli beldesinde, Ankaradaki görüşmelerden dönen belediye başkanı ve AK Parti yöneticileri davul, zurna ve köçekle karşılandı.
     Uzun araç konvoy eşliğinde beldeye gelen Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Kilimlinin ilçe olması konusundaki gelişmeler dolayısıyla davul, zurna ve köçekle karşılandı.
     Araçtan inmesi ardından Başkan Özdemiri omuzlarına alan vatandaşlar, başkanı AK Parti Belde Başkanlığı binasına kadar sloganlar eşliğinde taşıdı.
     Özdemir, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, beledinin ilçe olmasını, yaptıkları tüm işlerden daha çok önemsediklerini söyledi.
     Kilimlinin ilçe olmasının milyonlarca liralık yatırımın aktarılması anlamını taşıyacağını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
     Kilimli Zonguldakın en önemli beldesidir. AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, beni arayarak ilçenin nüfusunu sordu. Ben de kendisine resmi kayıtlara göre 24 bin 600 küsur olduğunu ama şu anda yaşayan kişi sayısının 28 bin 630a dayandığını söyledim. Toptan, 25 bini geçtiyse Başbakanımız bize söyledi, Kilimli ilçe oldu dedi. Biz her türlü spekülasyona ortadan kaldırmak için AK Parti Belde Başkanımız Cavit Taşçı ile Ankaraya gittik. İlçe olacak beldelerin nüfusu konusundaki gelişmeleri değerlendirdik. Daha sonra Toptan tekrar bizi arayarak, Başbakanımızın kendisini aradığını ve Kilimlinin ilçe olacağını söylediğini belirtti. Bu işte önemli rol oynayan Toptan ve bütün vekillerimize teşekkür ediyorum.
     AK Parti Belde Başkanı Cavit Taşçı da Kilimlinin yıllardır ilçe olmayı beklediğini ifade ederek, Sabah 05.00e kadar Mecliste çalışmaları izledik. Biz Kilimli için ilçeyi aldık. Bölge milletvekillerimiz ve bu işin gizli kahramanlarından AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçara çok teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İlçe olması beklenen beldede davul zurnalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER