İlk antrenmanı hava muhalefetine takıldı

İlk antrenmanı hava muhalefetine takıldı -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoy, tek nefesle 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacağı Çıldır Gölündeki ilk antrenmanını hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremedi (Fot


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, tek nefesle 131 metre yatay dalış rekor denemesi yapacağı Çıldır Gölündeki ilk antrenmanını hava muhalefeti nedeniyle gerçekleştiremedi.
     Ulusoyun donan Çıldır Gölünde yapacağı antrenman öncesinde yaklaşık 1 metrekarelik alanda delik açıldı. Görevlilerin hava muhalefeti nedeniyle buzu delerken zorlandıkları görüldü.
     Açılan delikten suyun içerisine giren Ulusoy, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, hava muhalefetinin çalışmayı olumsuz etkilediğini, bu nedenle dalış yapamayacağını söyledi.
     Antrenmanlarına yarın devam edeceğini ifade eden Ulusoy, Hava güzel oldukça bizim için antrenmanda çok güzel olacak. Bugün olumsuz hava şartları bizi etkiledi. Ama yarın havanın daha iyi olacağını umuyorum. Şu ana kadar çalışmalar gayet güzel gidiyor. Tüm malzemeler temin edildi, çubuklar ve ipler her şey hazır. Her şeye rağmen yolumuza devam edeceğiz dedi.
     Gölün suyunun son derece güzel ve sıcak olduğunu belirterek, 24 Şubat Pazar günü 131 metre yatay dalış rekor denemesinin rahatlıklı gerçekleşeceğini kaydetti.
     Çalışmaları Ulusoyun babası Mustafa Teoman Ulusoy ve Çıldır Belediye Başkanı Nurettin Aygün de izledi.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İlk antrenmanı hava muhalefetine takıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER