İlköğretim Haftası

İlköğretim Haftası -Burdurda 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi


BURDUR (A.A) - Burdurda İlköğretim Haftası kapsamında tören düzenlendi.
     Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, AK Parti Burdur milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
     Daha sonra Cumhuriyet İlköğretim Okulunda devam eden törene katılan Vali Nurettin Yılmaz, yaptığı konuşmada, bugünün veliler ve öğrenciler için çok heyecanlı bir gün olduğunu söyledi.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulunun, cumhuriyetin kurulduğu yıldan 5 yıl sonra yapıldığını ifade eden Yılmaz, bunun Burdurun eğitimi için çok önemli bir gösterge olduğunu kaydetti.
     Okulun yapımından 15 sene sonra Burdurlu hayırsever Hüsnü Bayer tarafından bir okul daha yapıldığını belirten Yılmaz, Bu iki göstergeyi yan yana koyduğumuzda Burdurda eğitimin kalitesindeki seviyeyi rahatlıkla görüyoruz. Burdurun hayırseverleri Burdurun eğitiminde çok önemli yer tutuyorlar dedi.
     Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün öğretmenler için söylediği Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır sözünü hatırlatan Vali Yılmaz, şunları söyledi:
     Evlatlarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimize ne kadar sevgi, saygı göstersek azdır. Vali olarak çalıştığım her yerde öğretmenlerin emrindeyiz. Siz emredeceksiniz, biz yerine getireceğiz. Çünkü çocuklarımız sizlere emanet. En üst yöneticisinden öğretmenine kadar, eğitim camiasındaki her arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması için elimizden gelen ne varsa yapacağımızı bir kez daha belirtip, yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı olmasını diliyorum.
     Belediye Başkanı Akkaya ise her insanın bir şekilde yetiştiğini, ancak önemli olanın bir insanın nitelikli bir şekilde yetişmesi ve yetiştirilmesi olduğunu vurguladı.
     Eğitimin ailede başladığını ve okul ile devam ettiğini bildiren Akkaya, okulun bir çocuk için ailesinden sonraki sosyal kurum olduğunu belirtti. Çocukların okulda hem birey olmayı hem de toplumun bir üyesi olmayı öğrendiklerini ifade eden Akkaya, Çocuklarımıza öncelikle dürüst, güvenilir ve inançlı olmayı, verdikleri sözü tutmayı, sorumlulukları yerine getirmeye, kalp kırmaması gerekmeyi sevgiyi saygıyı ve adil olmayı, başkalarına haksızlık etmemeyi ve zorluklarla mücadele etme azmini öğretmeliyiz diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin de yeni eğitim öğretim yılında kentte 44 bin öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi. Eğitimin milletlerin hayatında son derece önemli olduğunu kaydeden Çetin, Eğitim ve öğretim gelişme noktasında Burdur iyi bir noktadadır. Son yıllarda yapılan sınavlarda alınan başarıların giderek istikrarlı bir hale gelmesi, Burdurun eğitimdeki başarısını ortaya koymaktadır. Bu başarılarda herkesin büyük bir katkısı vardır dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İlköğretim Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER