İlköğretim öğrencisinin duygulandıran organ bağışı kampanyası

İlköğretim öğrencisinin duygulandıran organ bağışı kampanyası -12 yaşındaki Aziz Simsar, organ nakli bekleyen bir çocuğun hayatını kaybetmesinden etkilenerek sosyal paylaşım sitesinde organ bağış kampanyası başlattı -Kampanyaya deste


İZMİR (A.A) - Mustafa Yıldırım - Hüseyin Bağış - İzmirde bir ilköğretim öğrencisi, organ nakli için sosyal paylaşım sitesi üzerinde bağış kampanyası başlattı. Kampanyaya destek veren 15 kişi, hastaneye giderek bağış formu doldurdu.
     Şerif Remzi İlköğretim Okulu 5. Sınıf öğrencisi Aziz Simsarın başlattığı organ bağış kampanyasına destek veren 15 kişi, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağış formu doldurmak için başvurdu.
     Anne Nermin Simsar, hastanede AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirde yılbaşı gecesi maganda kurşunuyla vurulduktan sonra tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybeden Arif Dallının organlarını bekleyen kalp hastası bir çocuğun, nakil gerçekleşmeyince öldüğü haberini televizyondan öğrenen oğlunun, bu olaydan çok etkilendiğini belirtti.
     Aziz Simsarın internetten sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla kampanya başlattığını belirten Simsar, kampanyaya çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiğini belirtti.
     Organ bağışı yapmak isteyen insanların kendileriyle iletişime geçtiğini, yaşadıkları şehirdeki hastanelerde doldurdukları organ bağış formlarını gönderdiklerini ifade eden Simsar, İzmirden 70 kişinin form doldurduğunu söyledi.
     Simsar, Kampanyaya dahil olanların sayısı toplam 150 kişiye ulaştı. Ordu, Adana, Sivas, İstanbul, Kocaeli ve Bodrumdan kampanyaya destek verenler var dedi.
     Baba Murat Simsar ise kendisinin de engelli olduğunu, çok sayıda ameliyat geçirdiğini ifade ederek, durumunu gören oğlunun insan hayatıyla ilgili konularda daha hassas davrandığını söyledi.
     Aziz Simsar ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabına, Tüm Türkiyeyi ve tüm duyarlı vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum. Ben Aziz Simsar. 12 yaşındayım ve desteklerinizi bekliyorum yazılı bir mesaj bıraktığını ve bu mesajı tüm arkadaşlarına gönderdiğini belirterek kısa sürede yaygınlaşan kampanyaya çok sayıda desteğin gelmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
     İzmirde öldürülen Arif Dallının organlarının bağışlanmasıyla ilgili bir haberi izlediği sırada bu kampanyayı düzenlemeye karar verdiğini anlatan Dallı, şöyle konuştu:
     Arifin organları Yasine yetişseydi Yasin yaşayacaktı. Bu durum beni çok üzdü. Odama çıkıp sosyal paylaşım sitesi hesabımdan organ bağışı daveti yaptım. Bana gelen mesajlarda beni tebrik ediyorlardı. (Ben de varım) diye benim mesajıma cevaplar gelmeye başladı. Başka şehirlerden de organ bağışı yapmak isteyenler mesaj atmaya başladı. Türkiyenin değişik kentlerinden ve Almanyadan başvuranlar oldu. Organlarını bağışlamak isteyenleri hastaneye götürerek formlarını doldurmalarını sağlayacağım. Tüm Türkiyeyi ve duyarlı vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya davet ediyorum. Organlarımız toprağın altında çürüyeceğine toprağın üstünde filizlensin.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İlköğretim öğrencisinin duygulandıran organ bağışı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER