İmralıdaki görüşmeler

İmralıdaki görüşmeler -AK Parti Adıyaman Milletvekili Metiner: -Süreçten umutluyuz, İmralıdan dönen heyetin getireceği mesajları da umutla dolu olacağına inanıyoruz


ADIYAMAN (A.A) - AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, BDP heyetinin İmralı görüşmesine ilişkin, Süreçten umutluyuz, İmralıdan dönen heyetin getireceği mesajların da umutla dolu olacağına inanıyoruz dedi.
     Adıyamanda çeşitli temaslarda bulunan Metiner, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
     Bir gazetecinin İmralı görüşmesini sorması üzerine Metiner, yapılan görüşmelerden umutlu olduklarını belirtti. Akan kanı durdurmak ve hem Kürt annelerinin hem de Türk annelerinin göz yaşlarını dindirmek istediklerini vurgulayan Metiner, şunları kaydetti:
     Süreçten umutluyuz. İmralıdan dönen heyetin getireceği mesajların da umutla dolu olacağına inanıyoruz. Artık silahlar bırakılmalı, siyaset konuşmalı diyoruz. Silahların bırakıldığı, siyasetin konuşulduğu her yerde hep birlikte kazanırız.
     Sorunu çözmeye kararlı olduklarını dile getiren Metiner, herkesin bu konuda sağduyulu davranması gerektiğine işaret etti.
     Eğer BDP heyetinin İmralıdan getireceği mesajlar Türkiye toplumunun beklentilerine uyan mesajlar olursa bu süreç çok kısa bir sürede başarıyla tamamlanabilir diyen Metiner, Yani PKKnın koşulsuz bir şekilde silahlı güçlerini ülkenin dışına çekmesi ve silahlarını da koşulsuz, süresiz bir şekilde susturması gerekiyor. Umudumuz ve temennimiz o ki gelen heyet Öcalandan böyle bir mesajla gelmiş olsun diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İmralıdaki görüşmeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER