İnegölde Geçmişi Görerek Öğreniyorum projesi

İnegölde Geçmişi Görerek Öğreniyorum projesi -İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğrencileri, Geçmişi Görerek Öğreniyorum projesi kapsamında huzurevini ziyaret etti


BURSA (A.A) - İnegöl Vehbi Koç İlköğretim Okulu 4/C sınıfı öğrencileri, Geçmişi Görerek Öğreniyorum projesi kapsamında huzur evini ziyaret etti.
     Sınıf öğretmeni Ahmet Tunç ile birlikte huzur evine gelen öğrenciler, huzur evi sakinlerinin hikayelerini ve anılarını dinledi. Huzurevi sakinleriyle birlikte şarkılar söyleyen öğrenciler, eğlenceli bir gün geçirdi.
     Sosyal bilgiler dersinin ünite konusu olarak, Geçmişi Görerek Öğreniyorum temasıyla huzur evi ziyareti gerçekleştirdiklerini belirten sınıf öğretmeni Ahmet Tunç, Çocuklar, huzur evinde kalan yaşlılarla hoşça vakit geçirdi. Yaşlılar öğrencilere masal anlattılar, hikayelerini aktardılar. Öğrenciler bu sayede geçmişe bir yolculuk yaptı dedi.
     Tunç, proje kapsamındaki çalışmalarının devam edeceğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Bize destek olan okul idaresine, huzur evi idaresine, dedelerimize ve ninelerimize teşekkür ediyoruz. Allah onlara uzun ömürler versin. Projenin devamında dedesi ve ninesi olmayan öğrenciler kendilerine dede ve nine seçecekler. Bu projenin devamında çocuklar burada tanıştıkları dede ve nineleriyle ilgili bir çalışma yapacaklar. Daha sonraki aşamada çocuklar dedelerini veya ninelerini evlerinde misafir edecekler. Dedeleri veya nineleriyle birlikte okula da gelecekler. Böylece dedesi veya ninesi olmayan çocuklar bu sevgiyi, torunu olmayan huzur evi sakinleri de torun sevgisini yaşamış olacaklar. Böyle bir çalışma umarım çocuklar için faydalı olur.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber İnegölde Geçmişi Görerek Öğreniyorum projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER