İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway:

İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway: -Türkiye artık eskisi gibi diğer ülkelere göre ucuz bir ülke değil


MUĞLA (A.A) - İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Türkiyenin artık eskisi gibi ucuz bir ülke olmadığını söyledi.
     Büyükelçi Reddaway, Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurtu ziyaret ederek, turizm sezonunda bölgeye gelen İngiliz turistlere gösterilen ilgi dolayısıyla teşekkür etti.
     Reddaway, burada yaptığı konuşmada, Muğla bölgesine çok sayıda İngiliz turistin gelmesinin, turistlerin bölgeden memnun ayrılmasına bağlı olduğunu söyledi.
     Bölgeye gelen turistlerin tecrübe kazanarak bir sonraki yıl da Muğlayı tercih ettiğine değinen Reddaway, şöyle konuştu:
     Geçmişte mal alışverişlerinde çok büyük problemlerle karşılaşılıyordu. Bunların başında yanlış şeyler almak geliyordu. Şimdi yeni alınan tedbir ve yönetmeliklerle bütün bu problemler çözülmüş durumda. Bunun neticesinde de İngilizler bölgeden herhangi bir mal aldığında eskiden yaşanan kötü durumlar olmayacak. Muğla bölgesi şu anda İngiliz turistler açısından olumlu durumda.
     Reddaway, bir gazetecinin, Muğlaya gelen İngiliz turist sayısında düşüş yaşandığını hatırlatması üzerine şöyle devam etti:
     Ekonomik kriz çok önemli bir faktör. Bunun yanında bütün Akdenizde olsun diğer yerlerde olsun uluslararası rekabette İngiliz tur operatörleriyle yaptığım görüşmede Türkiyeye yapılan uçuşların diğer Akdenize yakın ülkelere göre daha pahalı olduğunu gördüm. İspanyaya veya Fasa uçuşlar daha ucuz. Ama Türkiye daha uzak bir yer olduğu için fiyatları daha yüksek. Bunun dışında alkolle ilgili ÖTV gibi vergiler de bu fiyatların artışına neden oluyor. Bu nedenle Türkiye artık eskisi gibi diğer ülkelere göre ucuz bir ülke değil.
     Vali Vekili Kurt, daha sonra Büyükelçi Reddawaya Muğlayı tanıtan çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber İngilterenin Ankara Büyükelçisi Reddaway: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER