İngiltere Ankara Büyükelçisi Reddaway Midyatta

İngiltere Ankara Büyükelçisi Reddaway Midyatta -Büyükelçi Reddaway: Birleşik Krallık, Türkiyenin ABye giriş sürecini kesinlikle destekliyor


MARDİN (A.A) - İngilterenin Ankara Büyükelçisi David Reddaway, Birleşik Krallık, Türkiyenin Avrupa Birliğine (AB) giriş sürecini kesinlikle destekliyor dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Midyat ilçesine gelen Büyükelçi Reddaway, ilk olarak Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingölü makamında ziyaret etti.
     Büyükelçi Reddaway, burada yaptığı açıklamada, Midyata gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Bizi çok dostça karşıladığı için Kaymakam Bingöle çok teşekkür ederim dedi.
     Reddaway, şöyle konuştu:
     Buradaki azınlıkların, vatandaşların, Süryanilerin durumu ile ilgili değerlendirmeler devam ediyor. Bu yüzden hükümet görevlileri ve vatandaşlarla bu konuda görüşmek üzere Midyata geldim. Mor Gabriel Manastırı ile ilgili hususi olarak görüştüm. Buradaki görüşmede kaymakam beyin var olan sorunu çözmedeki büyük çabaları ve samimiyetinden çok etkilendiğimi söylemek istiyorum. Uluslararası toplumda bu sorunun çözümünün çok büyük önem taşıdığını kendisine söyledim. Birleşik Krallık, Türkiyenin Avrupa Birliğine giriş sürecini kesinlikle destekliyor. Bunu kaymakam beye ilettim. Bu katılımın hem Türkiye hem AB için faydalı olacağını söyledim. Bu süreçte vatandaşlarla ilgili hakların önem taşıdığını, bu yüzden sayın kaymakamın bahsettiğimiz konu ile ilgili sorunu çözmesinin çok önem taşıdığını söyledim.
     Kaymakam Bingöl ise, görüşmenin çok verimli geçtiğini ifade ederek, İnşallah sonuçları da alınacak dedi.
     Büyükelçi Reddaway, ziyaretin anısına Kaymakam Bingöle Birleşik Krallık adına kraliçenin ve kraliyet amblemi taşıyan porselen gümüşlük hediye etti.
     Kaymakam Bingöl ise konuk büyükelçiye gümüş işlemeli üzerinde ay yıldız figürü bulunan telkari kalemlik hediye etti.
     Büyükelçi Reddaway, daha sonra Midyat Belediyesine geçerek Belediye Başkan Yardımcıları Metin Kutlu ve Tevfik Baysal ile görüştü.
     Daha sonra Mor Gabriel Manastırını ziyaret eden Reddawayın, Metropolit Samuel Aktaşla da görüşeceği bildirildi.
    
     Muhabir: Selahattin Erol / Necdet Doğruyol / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İngiltere Ankara Büyükelçisi Reddaway Midyatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER