İnönü Üniversitesinde 38 ülkeden 292 yabancı

İnönü Üniversitesinde 38 ülkeden 292 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görüyor


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesinde 2012-2013 öğrenim döneminde 38 ülkeden 292 yabancı uyruklu öğrencinin öğrenim gördüğü bildirildi.
     İnönü Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 30 bin öğrencisi bulunan İnönü Üniversitesinin ilk kez 2010-2011 öğretim döneminde yabancı uyruklu öğrenci almaya başladığı hatırlatıldı.
     Üniversiteyi tercih eden yabancı uyruklu öğrenci sayısının her geçen gün artığı ifade edilen açıklamada, bu yıl Amerika Birleşik Devletleri, Afganistan, Almanya, Avusturya, Endonezya, Fas, Fransa, Gana, Gürcistan, Irak, İran, İsveç, Kanada, Lübnan, Madagaskar, Malavi, Nijerya, Suriye, Tacikistan, Uganda ve Ürdün gibi 38 ülkeden 292 öğrencinin öğrenim gördüğü kaydedildi. Açıklamada, Toplam 292 yabancı uyruklu öğrencinin İnönü Üniversitesini tercih etmiş olması, bu üniversitenin artık bir dünya üniversitesi olduğunu ve uluslararası tanınırlık düzeyinin de yükseldiğini gösteriyor değerlendirmesinde bulunuldu.
     Türkçe düzeyleri yetersiz olan yabancı uyruklu öğrencilerin, üniversite Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezinde bir yıl süreyle Türkçe hazırlık eğitimi gördükleri belirtilen açıklamada, üniversitenin başta sağlık olmak üzere, birçok alanda ortaya koyduğu başarılar ve sahip olduğu zengin kampüs olanaklarının, yabancı uyruklu öğrencilerin burayı tercih etmesinde etkili olduğu ifade edildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesinde 38 ülkeden 292 yabancı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER