İnönü Üniversitesi 6. Uluslararası Kısa Film

İnönü Üniversitesi 6. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı -Rektör Vekili Prof. Dr. Türköz: "Geleceğin ünlü senaristlerinin ve yönetmenlerinin müracaat eden arkadaşlar arasından çıkacağına şüphe yoktur"


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi 6. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.
     İnönü Üniversitesi Sinema Topluluğunca düzenlenen festivalin açılış töreni, üniversite kütüphanesi seminer salonunda gerçekleştirildi.
     Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Türköz, açılışta yaptığı konuşmada, "Filmler, kimi zaman sessiz çoğunluğun sesi, kimi zaman barış elçisidir, bazen de insanları birbirine yakınlaştırıp kaynaştıran işlevler görür. Film sanatı, bir toplumun kültürünün, sanatının, tarihinin gelecek nesillere aktarılmasında önemli roller üstlenir. Bu bakımdan özelde senaristler ve yönetmenler, genelde de sinemaya emek veren herkes, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi yürütücüleridir" diye konuştu.
     Türköz, "Film sanatı, özellikle göze hitap etmesi, duygu ve hissiyat ortamı oluşturması dolayısıyla evrensel bir dil gibidir. Bu nedenle kendi film sektörünü kurup geliştiremeyen, desteklemeyen toplumlar, ilerleyen zamanlarda kültür erozyonlarına açık hale gelir. Ülkemizde de son yıllarda bu sektörle ilgili ciddi katkılar ve gelişmeler var" ifadesini kullandı.
     İnönü Üniversitesi 6. Uluslararası Kısa Film Festivaline bu yıl 300 başvuru yapıldığını, bunların 33ünün yarışmaya katılmaya değer görüldüğünü belirten Türköz, "Geleceğin ünlü senaristlerinin ve yönetmenlerinin bu müracaat eden arkadaşlar arasından çıkacağına şüphe yoktur" dedi.
     Türközün konuşmasının ardından filmlerin gösterimlerine başlandı. Açılışa, festivalin jüri üyeleri oyuncu Devin Özgür Çınar ile senarist ve yapımcı Önder Çakar da katıldı.
     Festivalin 10 Mayısa kadar film gösterimleri ve atölye çalışmalarıyla devam edeceği belirtildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi 6. Uluslararası Kısa Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER