İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik:

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: Ben 4 yıl önce bu üniversiteyi, bu çizgiye getireceğimi hayal bile edemiyordum


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Ben 4 yıl önce bu üniversiteyi, bu çizgiye getireceğimi hayal bile edemiyordum dedi.
     Çelik, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karadumanı ziyaret etti. Çelik, burada yaptığı açıklamada, rektörlük yaptığı süreçte ve rektörlük seçimlerinde Malatya basınının tarafsız tutum içinde olduğunu belirterek, basın yayın organlarını tebrik etti.
     Üniversitelerinde huzur ve barış içinde, öğretim üyelerinin hür iradeleriyle bir seçim gerçekleştirdiklerini anlatan Çelik, seçimin ardından yaşanacak sürece ilişkin bilgi verdi.
     Çelik, Haziran ayının son haftası YÖK üyeleriyle seçime giren rektör adaylarının bir araya geleceğini, bir nevi görücüye çıkacaklarını kaydetti.
     Bu görüşmenin ardından YÖKün Cumhurbaşkanlığına 3 rektör adayının ismini göndereceğini ifade eden Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün bu adaylar arasından rektörü açıklayacağını dile getirdi.
     Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Gülün en yüksek oyu alan rektör adayını atamayabildiğini belirtmesi üzerine Çelik, 37 yıllık bir üniversitede, huzur ve barış içerisinde, Türkiyeye model olmuş bir üniversite çalışması izledik. Ben 4 yıl önce bu üniversiteyi, bu çizgiye getireceğimi hayal bile edemiyordum. Elbette Cumhurbaşkanının takdiridir ama böyle bir üniversite için böyle bir tasarrufun olacağını aklımın ucundan bile geçirmiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER