Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Şehit er Samet Bütünün cenazesi Konyada toprağa verildi -Şehidin annesi Fadime Bütün: Ne mutlu bana, şehit annesiyim. Ağlayıp da kimseyi güldürmeyeceğim. Kimse de ağlamasın (Fotoğraflı-Görü


KONYA (A.A) - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde şehit olan ulaştırma er Samet Bütünün (23) cenazesi Konyada toprağa verildi.
     Bütünün Türk bayrağına sarılı tabutu ilk olarak merkez Selçuklu ilçesi Sakarya Mahallesindeki baba evine getirildi.
     Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganının atıldığı şehit evinde oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunu gören anne Fadime Bütün, Ne mutlu bana, şehit annesiyim. Ağlayıp da kimseyi güldürmeyeceğim. Kimse de ağlamasın dedi.
     Dua edilmesinin ardından Bütünün cenazesi, Mürşit Pınar Camisine getirildi.
     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdayın kıldırdığı cenaze namazının ardından Bütünün cenazesi top arabasına konuldu. Eşiyle birlikte top arabasına binen anne Fadime Bütün, oğlunun tabutuna el sallayarak, Güle güle oğlum. Burada herkes senin için toplandı. Ne mutlu sana diye konuştu. Anne Bütün, top arabasından inene kadar oğlunun tabutuna el sallamaya devam etti.
     Şehitler ölmez, vatan bölünmez sloganı eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze, Konya Şehitliğinde toprağa verildi.
     Törene, şehidin yakınları, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Namık Boran, AK Parti Konya milletvekilleri İlhan Yerlikaya, Cem Zorlu ve Mustafa Kabakcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır / Hande Cankar
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER