İP Denizli İl Başkanı Kasapoğlu:

İP Denizli İl Başkanı Kasapoğlu: -Partimizin il binası dün polis tarafından izinsiz ve kanunsuz bir şekilde basılarak çatı katında inceleme ve arama yapılmıştır. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız


DENİZLİ (A.A) - İşçi Partisi (İP) Denizli İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, parti il binasında polis tarafından izinsiz inceleme ve arama yapıldığını ileri sürdü.
     Kasapoğlu, il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 8 Haziran Cuma Günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Denizliye gelişi ile ilgili partide 5 Haziran tarihinde arama yapıldığını savundu.
     Kasapoğlu, şunları kaydetti:
     Partimizin il binası dün polis tarafından izinsiz ve kanunsuz bir şekilde basılarak çatı katında inceleme ve arama yapılmıştır. Parti binasına herhangi bir resmin, yazının ve pankartın asılmaması konusunda polisler emir buyurmuşlar ve partide çalışan görevli arkadaşımızı da tehdit etmişlerdir. Siyasi partiler, anayasanın güvencesi altında çalışan, demokrasilerin olmazsa olmaz kuruluşlarıdır. Siyasi partiler anayasa ve yasalar kapsamında faaliyet yürütürler ve kimseden emir ve talimat almazlar. Siyasi partilerin faaliyetleri engellenemez ve mahkeme kararları olmadan arama yapılamaz. Demokratik çerçeve içinde kalarak, şiddete başvurmadan iktidarı eleştirmek, protesto etmek, gösteri yapmak haktır, meşrudur ve yasaldır. Denizli idari makamlarının ve güvenlik güçlerinin partimize karşı giriştikleri bu olay izinsiz ve kanunsuz aramaların yanı sıra yasa dışıdır ve suçtur. Bu konuda hakkımızı yasal yollardan arayacağız.
    
     Muhabir: İbrahim Süzer / Mustafa Dermencioğlu / Tolga Albay
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İP Denizli İl Başkanı Kasapoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER