IPAdan Mardinin tarihi dönüşümüne 10 milyon

IPAdan Mardinin tarihi dönüşümüne 10 milyon Euro destek


MARDİN (A.A) - Mardin Valiliğince yürütülen Tarihi Dönüşüm projesine IPA tarafından 10 milyon Euro destek sağlanacağı bildirildi.
     Proje kapsamında 1. Cadde üzerindeki tüm dükkan ve iş yerleri tek tipe dönüştürülecek, Mardinde turizmin sürdürülebilir bir şekilde geliştirilmesi için teknik destek programları uygulanacak.
     Dicle Kalkınma Ajansından (DİKA) yapılan yazılı açıklamada, bütçesi yaklaşık 10 milyon Euro olan ve IPA tarafından finanse edilen proje ile tarihi Mardinin fiziki çehresinin değiştirilmesi ve turizmine katkıda bulunulmasının amaçlandığı belirtildi.
     Projenin üç ayağından biri olan müşavirlik ihalesi için yaklaşık 500 bin Euro, teknik destek ihalesi için yaklaşık 2.5 milyon Euro, inşaat ihalesi için de yaklaşık 7 milyon Euroluk bir bütçenin öngörüldüğü kaydedilen açıklamada şöyle denildi.
     Uzman personeller, ihalenin teknik destek ve inşaat işleri müşavirliği kısımlarında firmalardan gelen tekliflerin değerlendirilmesi ve kısa liste oluşturulması süreçlerinde değerlendirme komitesi üyesi olarak görev almıştır. Projenin üç ayağı olan ihalelerde süreç yaklaşık 3 ay daha devam edecektir.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber IPAdan Mardinin tarihi dönüşümüne 10 milyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER