IPARD 9. Çağrı İlanı bilgilendirme toplantısı

IPARD 9. Çağrı İlanı bilgilendirme toplantısı -Kastamonu Valisi Bektaş: -Girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın bu imkanları sonuna kadar zorlayacaklarını umuyorum


KASTAMONU (A.A) - Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın bu imkanları sonuna kadar zorlayacaklarını umuyorum dedi.
     Bektaş, Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Merkez Yemekhanesinde düzenlenen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Kastamonu İl Koordinatörlüğü Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) 9. Çağrı İlanı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, uzunca bir süredir TKDKnın proje çağrısına çıkmasını beklediklerini belirtti.
     Devletin ve milletin imkanlarının gerçek yatırımcılarla ve gerçek girişimcilerle nihayet buluşacağını ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:
     Kırsal kalkınma dediğimizde ne anlıyorsak, bu programda onun karşılığı var. Şehrimizde şehirleşme çok ciddi durumlarda değil. Sanayileşme çok ciddi boyutlarda değil. Aklımıza gelen bütün kalkınmalar kırsalla alakalı. Turizm dediğimizde kırsal turizm, tarım dediğimizde kırsal imkanlar... Sanayinin dışında, aklımıza kalkınma anlamında ne geliyorsa, talebimize karşılık bulacak durumdayız. Mazeretlerimiz tükendi. Avrupa Birliği (AB) hibeleri ayağımıza kadar gelişmiş durumda. Şehrimizin, bu imkanlara kulak vereceğini düşünüyorum. Girişimcilerimizin, yatırımcılarımızın bu imkanları sonuna kadar zorlayacaklarını umuyorum
    
     -11 milyar Avro hibenin yarısı Türkiyeye ayrıldı-
    
     TKDK Kastamonu İl Koordinatörü Eniz Gökçek de Türkiyenin adaylık statüsü kazandığı 1999 yılından itibaren ABnin hibe nitelikli fonlarından yararlanmaya başladığını hatırlattı.
     IPARD kapsamında 2007-2013 yılı bütçelenen AB fonlarının 11 milyar Avro olduğunu ifade eden Gökçek, bütçenin yarısının Türkiyeye ayrılmış durumda olduğunu söyledi.
     Gökçek, IPARD kapsamında hayvancılık, süt, et, sebze ve meyve ürünleri, balıkçılık ve alternatif tarım alanlarında faaliyet gösteren üretici işletmelere, kooperatiflere ve üretici birliklerine finansman desteği sağlanacağını aktararak, Proje çağrısında ilimize ne kadar daha çok proje sunabilirsek, bizim için o kadar önemli. Fonlarımızın büyük olması, alınmasının kolay olmadığının göstergesidir. ABde bu fonların dağıtım görevini üstlenen kurumumuza, şartları zorlaştıran kurallar koymaktadır. Bunun için ilk çağrıya gidilen 20 ilde gecikmeler oldu. Dolayısıyla imkanlardan yararlanmak için hepimiz zorluklara karşı el ele vererek, bu destekleri ilimize kazandırmamız gerekiyor diye konuştu.
    
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber IPARD 9. Çağrı İlanı bilgilendirme toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER