Iraka uçak seferleri artıyor

Iraka uçak seferleri artıyor -TISİAD Başkanı Kılıç: -Irak pazarına ulaşımın kolaylaşması, Türk iş dünyası için önemli stratejik adımlardan biridir


MERSİN (A.A) - Mersinde kurulu bulunan Türk-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Irak pazarına ulaşımın kolaylaşmasının, Türk iş dünyası için önemli stratejik adımlardan biri olduğunu bildirdi.
     Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Adana Şakirpaşa Havalimanından Iraka direkt uçak seferlerinin günden güne arttığını belirtti.
     Bu durumun memnuniyetle karşılandığını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:
     Irak pazarına ulaşımın kolaylaşması, Türk iş dünyası için önemli stratejik adımlardan biridir. Türk Hava Yollarının (THY) Irakın 6 şehrine uçuşunun yanı sıra, Feza Airline Şirketi de her Perşembe günü Adana-Erbil direkt karşılıklı uçuşlara başladı.
     Hızla artan petrol gelirlerini altyapı yatırımlarına ve ithalata yönlendiren Irak, hem kısa, hem de uzun vadede Türkiye için gözde bir pazar niteliği taşıyor. Coğrafi ve lojistik avantajları nedeniyle Türk müteahhitlik firmaları için büyük potansiyel vaat eden Irakta özellikle inşaat alanında bölgede faaliyet gösteren firmaların sayısı arttı. Türk firmaları da bu pazarda yerlerini bir an önce almalı.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Iraka uçak seferleri artıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER