Irakta tutuklanan kardeşler ailelerine kavuştu

Irakta tutuklanan kardeşler ailelerine kavuştu -Bir inşaat firması aracılığıyla çalışmak üzere Ordudan Iraka giden üç kardeş, izin kullanmak amacıyla Türkiyeye gelmek istedikleri sırada oturum izinleri olmadığı gerekçesiyle göza


ORDU (A.A) - Bir inşaat firması aracılığıyla çalışmak üzere Ordudan Iraka giden üç kardeş, izin kullanmak amacıyla Türkiyeye gelmek istedikleri sırada oturum izinleri olmadığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Bir ay Irakta tutuklu kalan kardeşler, Dışişleri Bakanlığının girişimleriyle serbest bırakılarak ailelerine kavuştu.
     Ordunun Kumru ilçesinde inşaat işçiliği yapan kardeşler Lokman (27), Hüseyin (28) ve Zülkarneyn Orta (30), bir inşaat firması vasıtasıyla 1 Eylül 2012de çalışmak üzere Iraka gitti. İzin kullanmak için 23 Ocakta Türkiyeye gelmek isteyen kardeşler, oturum izinlerinin olmadığı gerekçesiyle Irakın Tikrit bölgesinde gözaltına alındı, daha sonra da tutuklandı.
     Orta kardeşlerin yakınlarının yetkililere konuyu anlatarak yardım istemesi üzerine, Dışişleri Bakanlığının da girişimleriyle üç kardeş serbest bırakıldı. Dün akşam saatlerinde Erbilden İstanbula havayoluyla ulaşan Orta kardeşler, buradan da karayoluyla memleketleri Orduya geldi.
     Kumru ilçesinde ailelerine kavuşan kardeşlerden Zülkarneyn Orta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aileleriyle bir araya geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.
    
     -Tercüman olmadığı için iletişim kuramadık-
    
     Tutuklandıktan sonra zor günler yaşadıklarını anlatan Orta, Oturum iznimiz olmadığı için yakalanarak bir karakola götürüldük. Burada ifademizi aldılar ancak tercüman olmadığı için tam anlamıyla iletişim kuramadık. Daha sonra bir Türkmen geldi. Kendisine +anlatabildiğimiz kadarı ile ifademiz alındı. Sonrasında ise tutuklandık dedi.
     Kardeşlerden Hüseyin Orta ise çok zor bir süreç geçirdiklerini ancak ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Bir an önce ailemize kavuşmak istiyorduk. Daha sonra Türk yetkililer devreye girdi ve ailemizin yanına gelebildik. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Lokman Orta, memleketlerine ve ailelerine kavuşmak adına kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, Bizlerin kurtarılmasında devreye giren Dışişleri Bakanlığına ve yardımlarını eksik etmeyen Ordu Valisi Orhan Düzgüne teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.
     Anne Arife Orta da çocukları ile bir araya geldiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, çocuklarının Türkiyeye ulaştırılmasında emeği geçenlere minnettar olduklarını söyledi.
    
     -Vali Düzgün-
    
     Ordu Valisi Orhan Düzgün ise Kumru ilçesinden çalışmak üzere Iraka giden ve bir aydır tutuklu bulunan üç kardeşin ailesiyle görüştüğünü anımsatarak, Dışişleri Bakanlığımızın girişimleri sonucunda kendileri serbest bırakıldı. Biz de bu duruma sevindik. Ailelerine ve kendilerine geçmiş olsun diliyorum dedi.
    
     Muhabir: Sefa Eyi / Eyüp Elevülü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Irakta tutuklanan kardeşler ailelerine kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER