Irak İşadamları Birliği Erbil Şube Başkanı

Irak İşadamları Birliği Erbil Şube Başkanı Shwon A. Jawhr: - Türkiye-de 20 milyon kardeşimiz, 40 milyon da amca çocuğumuz yaşıyor. Yani Türkiye bizim kardeşimizdir ve iş yaparken de, kardeşle birlikte hareket etmek önceliklidir


MERSİN (A.A) - Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD), Irak gezisi kapsamında Erbilde Irak İşadamları Birliği Erbil Şubesi ile İşbirliği Protokolü imzaladı.
     TISİADdan yapılan açıklamaya göre, Başkan Nevaf Kılıç başkanlığındaki Türk iş adamı heyeti, Irak gezisi kapsamında Irak İşadamları Derneği Erbil Şubesini ziyaret etti.
     Irak İşadamları Birliği Genel Başkanı Hers M. Altayyar, ziyarette, TISİAD heyetini bölgede görmekten memnun olduklarını belirterek, ziyaretin iki ülke arasındaki bağları güçlendirmek için önemli olduğunu kaydetti.
     Erbil Şube Başkanı Shwon A. Jawhr da, Türkiyeyi çok önemsediklerini dile getirerek, Türkiyede 20 milyon kardeşimiz, 40 milyon da amca çocuğumuz yaşıyor. Yani Türkiye bizim kardeşimizdir ve iş yaparken de kardeşle birlikte hareket etmek önceliklidir. Ülkemizi yeniden inşaat etmek için sizin burada olmanız lazım dedi.
     İmzalanacak işbirliği protokolüyle iki derneğin birbirine referans olarak, bilgi aktarımında bulunacağını ifade eden Jawhr, bunun da yaşanan sorunların azalmasını ortadan kalkmasını sağlayacağını vurguladı.
     TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç ise, kardeş Irak ile Türkiye arasındaki sosyal, kültürel ve ticari ilişkilerin gelişimine katkı sunmak amacıyla çıktıkları yolda bugün gelinen noktanın gurur verici olduğunu bildirdi.
     Irakta gördükleri ilginin doğru ve gerekli bir yolda olduklarının ispatı olduğunu kaydeden Kılıç, işbirliği protokolünün de bu gurur verici sürecin nişanesi olduğunu vurguladı.
     Kılıç, imzalanacak işbirliği protokolünün gerek Türk gerek Iraklı iş adamlarının sorunlarının çözümü için önemli bir sürecin de başlangıcı olacağını belirtti.
     Konuşmaların ardından Erbil Şube Başkanı Shwon A. Jawhr ile TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, İşbirliği Protokolünü imzaladı.
    
     Muhabir: Mesut İnce
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Irak İşadamları Birliği Erbil Şube Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER