Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, OSBleri model

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, OSBleri model almak istiyor -Bölgesel yönetimin Sanayi ve Ticaret Bakanı Çelebi: Amacımız, Türkiyenin ilk ve en önemli organize sanayi bölgelerinden Bursa OSByi yerinde incelemek ve bu modeli ülkemize


BURSA (A.A) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Bursa ziyaretimizin amacı, Türkiyenin ilk ve en önemli organize sanayi bölgelerinden olan Bursa Organize Sanayi Bölgesini (OSB) yerinde incelemek ve bu modeli ülkemize taşımaktır dedi.
     Kentteki temaslarını sürdüren Çelebi ve beraberindekiler, Bursa OSByi ziyaret etti.
     Bursa OSB Başkanı Ali Uğurdan bilgi alan Çelebi, konuşmasında, ülkelerinde bir organize sanayi bölgesi oluşturmak istediklerini belirterek, Bursa ziyaretimizin amacı, Türkiyenin ilk ve en önemli organize sanayi bölgelerinden olan Bursa OSByi yerinde incelemek ve bu modeli ülkemize taşımaktır. Ülkemizin ekonomik refah seviyesinin yükselmesi için ne gerekiyorsa yapmak istiyoruz. Bir organize sanayi oluşturmak da bu çabamızın içinde olmazsa olmazdır diye konuştu.
     Uğur da kentte her gün 50 bin metreküp suyun arıtılarak sanayide kullanıldığını, ardından suyun tekrar arıtılıp Nilüfer Deresine verildiğini dile getirerek, Bursa, devasa bir arıtma tesisine sahip. Ayrıca sanayimiz için elektrik üreten bir tesise de sahibiz. Bölgemiz, kendi enerjisini kendi üretebilen bir aşamada. Umarım siz de ülkenizde ekonomiye katkı sağlayacak ama çevreye duyarlı bir OSB kurabilirsiniz ifadelerini kullandı.
     Daha sonra heyet, bir fabrikayı ziyaret ederek, kısa zaman sonra hizmete sunulacak yerli tramvay İpek Böceğini inceledi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, OSBleri model Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER