Irak üniversiteleri ile bilimsel iş birliği

Irak üniversiteleri ile bilimsel iş birliği protokolü -Mardin Artuklu Üniversitesi ile Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilme


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi ile Irak Yüksek Öğretim ve Bilimsel Araştırma Bakanlığı arasında üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen iş birliği protokolü yapıldı.
     Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Serdar Bedii Omay ile Irakın Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Prof. Dr. Mohammad Affan Alhamdany üniversiteler arası değişim programları, kültürel ve bilimsel ilişkilerin geliştirilmesini hedefleyen iş birliği protokolünü imzaladı.
     Rektör Prof. Dr. Omay törende, protokolle Irak üniversiteleri arasında bilimsel alanlarda iş birliği sağlandığını, önümüzdeki dönemlerde akademik anlamda ilişkilerin daha da genişleyip derinleşeceğine inandığını söyledi.
     Prof. Dr. Mohammad Affan Alhamdany ise protokolü ise yüksek öğretim kurumları arasındaki mevcut ilişkilerin daha da geliştirilmesi için önemli bir kilometre taşı olarak gördüğünü vurguladı. Alhamdany, bu iş birliğinden dolayı duyduğu memnuniyeti kaydetti.
     Mardin Artuklu Üniversitesinin üzerinde bulunduğu coğrafyanın bütün medeni ve kültürel birikimlerinin izlerini taşıdığına işaret eden Alhamdany, bu özelliğin Irak üniversiteleri için bir örnek teşkil edeceğini, üniversitelerin yeniden yapılanmasında bu modelin yol gösterici olacağını bildirdi.
     Törende Omay, Alhamdanya porselen tabak hediye etti.
     Protokol kapsamında, yüksek öğretim kurumları arasında bilgi ve tecrübelerin paylaşılması, öğretim elemanları ve idari kadroların eğitimsel konularda bilgilendirilmesi, burs sağlanması, ortak laboratuvar ve bilimsel çalışmaların yapılması gibi konularda mutabakata varıldı.
     Yüksek lisans ve doktora programlarında okuyan öğrencilerin mevcut eğitim ve kütüphane imkanlarından yararlanması, bilimsel araştırma laboratuvarlarının yeni teknolojilerle donatılarak geliştirilmesinde karşılıklı desteğin sağlanmasını da öngören protokolde, yeni bölümlerin açılmasını desteklemek amacıyla Türkçe ve Arapça eğitimin teşvik edilmesi yer alıyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar/Nurten Aslan
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Irak üniversiteleri ile bilimsel iş birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER