İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı

İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Hurremşad, Konyada -Hurremşad: Biz İran ve Türkiyeyi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak görüyoruz


KONYA (A.A) - İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Muhammed Bagher Hurremşad, İran ve Türkiyeyi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak gördüklerini söyledi.
     Diyanet İşleri Başkanlığının davetiyle Türkiyeye gelen Hurremşad, Konya Müftüsü Şükrü Özbuğdayı makamında ziyaret etti.
     Hurremşad, burada yaptığı konuşmada, İran ile Türkiyenin kültürel ve dini ilişkilerinin gelişmesinde hiç bir engel bulunmadığını belirtti.
     İslam dünyasının bugünkü problemlerinin çözümü için Türkiye ve İran liderlerine büyük iş düştüğünü ifade eden Hurremşad, şunları kaydetti:
     Biz İran ve Türkiyeyi İslam dünyasının iki güçlü kolu olarak görüyoruz. Konyayı Hz. Mevlananın şehri olarak görüyoruz. Mevlananın Mesnevisi Farsça yazılmıştır fakat Türkiyede de bir o kadar bilinmektedir.
     Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, seçkin bir heyeti Mevlananın şehri Konyada ağırlamaktan büyük onur duyduğunu aktardı.
     Türkiye ile İran arasında kültürel ve dini açıdan köklü bağların olduğunu vurgulayan Özbuğday, bu tür ziyaretlerin bağları daha da güçlendirmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.
     Özbuğday, ziyaretin sonunda Hurremşada çeşitli hediyeler takdim etti.
    
     Muhabir: Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İran İslami ve Kültürel İşler Bakanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER