IRCICA Genel Direktörü Dr. Eren:

IRCICA Genel Direktörü Dr. Eren: -Balkanlarda tarihi mirasımızın korunması ve eski eserlerin restore edilmesiyle ilgili önemli çalışmalarımız var


BURSA (A.A) - İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Dr. Halit Eren, Balkanlarda tarihi mirasımızın korunması ve eski eserlerin restore edilmesiyle ilgili önemli çalışmalarımız var dedi.
     Eren, AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen Bursa-Balkanlar Yerel Siyaset Buluşması öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Bursa deyince akla Balkanların geldiğini söyledi. Bursada çok sayıda Balkan göçmeninin yaşadığını anımsatan Eren, Bu nedenle burada böyle bir program yapılması çok önemli ve anlamlı. Yerel yöneticilik son yıllarda önem kazanıyor. Bu konuda önemli çalışmalar var. Bu program kapsamında Balkanlardaki değişik ülke, 20den fazla şehirden yerel yöneticiler tecrübelerini paylaşıyor ve ileriye dönük işbirliği imkanlarını araştırıyor diye konuştu.
     Balkanlarla ilgili çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Eren, şöyle devam etti:
     (Balkanlarda İslam Medeniyeti) adıyla bir dizi programımız var. Bulgaristan, Romanya, Arnavutluk ve Makedonyada İslam medeniyetiyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı 4 konferans yaptık. Bu sene de 5incisini Saraybosnada yapacağız. Balkanlarda tarihi mirasımızın korunması ve eski eserlerin restore edilmesiyle ilgili önemli çalışmalarımız var. Mesela Mostar Köprüsüyle ilgili Bosnada yıkılan tüm eserleri yeniden inşa etmek için bir projemiz vardı. Bu maksatla her yıl yaz okulu düzenledik. Dünyanın değişik ülkelerinden 70 üniversiteden 800 öğrenci bu projeye katıldı. 6 doktora, 40 master tezi hazırlandı. Biz de orada 3 tarihi camiyi restore ettik. Bunun dışında Balkanlardaki pek çok bölgedeki restorasyon çalışmalarına katkıda bulunduk, projelerini çizdik.
     Eren, başkanı olduğu Balkanlar Medeniyet Merkezi isimli dernekle de Balkanlara yönelik birçok kültürel faaliyet yürüttüklerini sözlerine ekledi.
     AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın da AK Parti olarak her zaman Balkanların yanında olduklarını belirterek, Bursa için Balkanlar daha fazla önemli. Çünkü buradaki Balkan göçmeni sayısı oldukça fazla. Balkanlarla Bursa arasında sağlam ilişkiler bulunuyor ifadelerini kullandı.
     Konferansa, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Yunanistandaki siyasi yelpazenin farklı noktalarındaki siyasi partilerin yerel temsilcileri katıldı. IRCICA Genel Direktörü Eren, burada Balkanların tarihini anlatan bir sunum yaptı.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber IRCICA Genel Direktörü Dr. Eren: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER