İş kazasında ölen oğullarından kalan maaşı

İş kazasında ölen oğullarından kalan maaşı istemediler -Adanada iş kazası sonucu hayatını kaybeden oğulları nedeniyle 55er lira maaş bağlanan çift, devletten aldıkları yardımların kesildiği gerekçesiyle maaşın iptali için SGKya ba


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, iş kazası nedeniyle hayatını kaybeden oğulları nedeniyle 55er lira maaş bağlanan çift, devletten aldıkları yardımların kesildiği gerekçesiyle maaşın iptalini istedi.
     İlçeye bağlı Tavşantepe Mahallesinde oturan Mustafa (57) ve Gülsüm (54) Özbudun çiftinin oğulları Salih Özbudun, 2011 yılı Kasım ayında Saimbeyli ilçesindeki hidroelektrik santrali baraj inşaatında çalışırken suya düşerek boğuldu.
     Özbudunun çalıştığı şirketin yetkilileri, ailesine maaş bağlanması için girişimde bulundu. Yaklaşık 1 yıl sonra anne Gülsüm ile baba Mustafa Özbuduna 55şer lira iş kazası maaşı bağlandı.
     Daha önce devlet kurumlarından aldıkları desteklerle geçindiklerini söyleyen Özbudun çifti, maaş bağlandıktan sonra yardımların kesildiği gerekçesiyle maaşın iptal edilmesi içtin SGKya başvurdu.
     Oğullarından kalan maaş bağlandıktan sonra geçim sıkıntısı çekmeye başladıklarını ifade eden Mustafa Özbudun, astım ve kalp hastası olduğunu, bu nedenle çalışamadığını anlattı.
     Daha önce, ölen çocuklarının desteği ve devlet yardımlarıyla geçimlerini sağladıklarını dile getiren Özbudun, şunları söyledi:
     Seyyar satıcılık yaparak eski bir ev almıştım. Daha sonra rahatsızlanınca çalışamaz oldum. Oğlum işçi olarak çalışıp bize ve kardeşlerine bakıyordu. Devletten de kömür, yemek ve para yardımı alarak geçiniyorduk. Oğlum öldükten yaklaşık bir yıl sonra bize 55er lira maaş bağlandı. Bunun üzerine emekli olduğumuz gerekçesiyle devletten aldığımız yardımlar kesildi. Geçim sıkıntısı yaşamaya başladık. Yardım talebinde bulunduğumuz kaymakamlık ve diğer kurumlar emekli olduğumuz gerekçesiyle başvurularımızı reddetti. 3 çocuğum var, yakacak odun bile bulamıyoruz. Evimiz depremden zarar gördü, yardım alamadığımız için yaptıramadık. Eşim ve ben bağlanan maaş çok az olduğu için bu maaşı almama kararı aldık. SGKya dilekçe ile başvurarak maaşımızın kesilmesini istedik. Benim çalışamaz raporum var. Devlet bana engelli maaşı bağlasın bundan daha iyi. Ben maaşı devletimize bırakıyorum. SGKya hibe ediyorum. Dilekçem kabul edilmezse de bundan böyle maaşı da almayacağım. İki kişinin aldığı toplam 110 lira ile 5 nüfus nasıl geçinir-
     Anne Gülsüm Özbudun ise aldıkları 55er lira maaşın elektrik ve su faturalarını ödemeye bile yetmediğini kaydetti.
     Çocuklarının okul masraflarını bile karşılayamadıklarını belirten Özbudun, Önceden devlet bize ve okuyan çocuklarımıza para yardımı yapıyordu. Kömür yardımı alıyorduk. Belediyeden de yemek ve ekmek yardımı alıyoruz. Oğlum da çalışıp eve katkıda bulunuyordu. Eskiden bundan daha iyiydik. Maaş bağlanınca yardımlar kesildi. Maaşımızın biran önce kesilmesini istiyoruz diye konuştu.
     Ailenin çocukları Ahmet (15), Nagihan (16) ve İbrahim (25) Özbudun da geçim sıkıntısından şikayet ederek, yetkililerden yardım istedi.
     Özbudun ailesinin, avukat aracılığıyla maaşlarının kesilmesi için SGKya dilekçeyle başvuru yaptıkları öğrenildi.
    
     Muhabir: Volkan Varan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber İş kazasında ölen oğullarından kalan maaşı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER