İscehisar Belediyesinde toplu taşımada akıllı kart

İscehisar Belediyesinde toplu taşımada akıllı kart dönemi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - İscehisar Belediyesinde toplu taşımada akıllı kart dönemi başladı.
     İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu taşımada nakit para kullanılmasını ortadan kaldıran akıllı kart uygulamasının başladığını kaydetti.
     Belediye olarak İscehisar-Afyonkarahisar arasında sefer yapan 9u belediye ve 7si özel şirket olmak üzere toplam 16 otobüste nakit para kullanımını sona erdirecek bir uygulama başlattıklarını ifade eden Çibik, şöyle konuştu:
     Vatandaşlarımız akıllı kartlarına para yükleterek bu hizmetten yararlanabilecek. İscehisar-Afyonkarahisar arası aylık yolcu sayısı yaklaşık 30 bin civarında. Toplu taşımadaki yeni uygulama ile otobüs şoförlerinin yolcuyla para diyaloğunun sona erecek. Akıllı kartlara 5 lira ile 200 lira arasında kredi yüklenebildiğini ve kent kart adını verdiğimiz akıllı kartlarımızla toplu taşımada nakit dönemi sona erdi. İscehisarda toplu taşımada halen şehit yakınlarını ve gazileri ücretsiz olarak ulaşım hizmeti sunuyoruz. Engelli vatandaşlarımız ise bu hizmetten yüzde 40 indirimli olarak yararlanabiliyor. Bu uygulama kent kartla da devam edecek.
    
     Muhabir: Canan Tükelay
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber İscehisar Belediyesinde toplu taşımada akıllı kart Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER