İşitme engelli kıza cinsel istismar davası

İşitme engelli kıza cinsel istismar davası -14 yaşındaki işitme engelli kız çocuğuna cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 10 sanığın tahliyesine karar verildi


EDİRNE (A.A) - Edirnede uğradığı tecavüz sonrası hamile kalan ve 14 haftalık bebeği mahkeme kararıyla alınan işitme engelli 14 yaşındaki Z.Kya cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 10 sanığın tahliyesine karar verildi.
     Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuklu sanıklar Z.A, M.T.S, V.Y, S.Ö, Y.D, H.P, S.G, S.Ö, E.Y, Ö.H. ile cinsel istismara uğradığı öne sürülen Z.Knın annesi S.K ve babası A.Knın da aralarında bulunduğu 5 tutuksuz sanık katıldı. Devlet korumasına alınarak çocuk yetiştirme yurduna yerleştirilen Z.K. duruşmaya getirilmedi.
     Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklardan Ö.H, Gazimihal Köprüsü civarında hurdalıkta başkalarını Z.Kya para verirken gördüğünü belirterek, Z.Kya herhangi bir şekilde cinsel istismarda bulunmadığını ileri sürdü. Ö.H, kendisine yöneltilen suçlamaların iftira olduğunu savundu.
     Tutuklu sanıklardan internet kafe işletmecisi M.T.S. de Z.Kyı soğuk havalarda ısınması için dükkanına aldığını iddia ederek, Z.Kyı kafeme üşüdüğü için aldığım ve arada bilgisayarda oyun oynattığım olur. Ayrıca bu yıl nisan ayından itibaren iş yerim önünde dilenmeye başlaması ve içeri girip müşterileri rahatsız etmesi nedeniyle kendisini kovaladım. İstismar iddialarını kabul etmiyorum diye konuştu.
     Duruşmada savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek, tahliyelerini talep etti.
     Sanık avukatları ise Z.Knın ifadeleri dışında herhangi bir delil olmadığını, mahkeme kararıyla sonlandırılan hamilelikteki ceninden alınan DNA örneklerinin sanıklarla uyuşmadığını aktararak, sanıkların tahliyesini talep etti.
     Savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, geçen yıl eylül ayından bu yana tutuklu bulunan 10 sanığın, İsnat olunan suç vasfı, mevcut delil durumu, savunmalarının alınmış olmasını dikkate alarak, tahliyesine karar verdi.
     Mahkeme duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Edirnede burnundan kan geldiği için annesi S.K. tarafından Edirne Tıp Fakültesi Hastanesine götürülen Z.Knın 14 haftalık hamile olduğu belirlenmiş, olaya ilişkin soruşturma başlatılmıştı.
     Edirne 2. Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından Z.Knın bebeğinin kürtajla alınmasına karar verilerek, valilik onayı ve mahkeme kararıyla Z.K. ve 3 kardeşi devlet korumasına alınmıştı.
     Olayla ilgili gözaltına alınan 10 kişi tutuklanmıştı.
    
     -İddianame-
    
     Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, şüpheli-müşteki olarak yer alan Z.Knın annesi S.K ve babası A.K. için, Çocuğu fuhşa teşvik etmek suçunu işledikleri gerekçesiyle 8 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası istenmişti.
     İddianamede, 3ü tutuksuz 13 şüpheli hakkında da, çocuğun zincirleme şeklinde nitelikli cinsel istismarı ve cinsel amaçla hürriyeti tahdit suçlarından 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber İşitme engelli kıza cinsel istismar davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER