İŞKAD Başkanı Türkmen:

İŞKAD Başkanı Türkmen: 2023 hedeflerine kadınlar da ortak edilmezse başarı gelmez


ADANA (A.A) - Adana İşkadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, 2023 hedeflerine kadınlar da ortak edilmezse başarılı olunamayacağını bildirdi.
     Türkmen, yazılı açıklamasında, Türkiyenin dünyanın 17. büyük ekonomisi olmasının, erkek egemen iş dünyası sayesinde gerçekleştiğini belirtti.
     Kadınların da aynı oranda iş yaşamına katılması durumunda Cumhuriyetin 100. yılında Türkiyenin hedefinin ilk 10 değil ilk 5 büyük ekonomi arasına girmek olacağını savunan Türkmen, şunları kaydetti:
     2023 hedeflerine kadınlar da ortak edilmezse başarı gelmez. Atatürkten sonra kadınlar ihmal edildi. Sabiha Gökçeni pilot yetiştirdiğimiz yıllardaki gibi kadın erkek eşitliğine önem vermiş olsaydık, bugün gerçekten 100. yıl hedefimiz bambaşka olabilirdi. TÜRKONFED kadın kotası uygulamalı, kadın dernekleri lider kadın yetiştirmeli. 2011 genel seçimlerinde TBMMye seçilen 550 milletvekilinden 78i kadın. Adanada il genel ve belediye meclis üyeleri arasında kadınlar yok denecek kadar az. Adana belediyelerinin hiçbirinde başkan, başkan vekili ya da belediye başkan yardımcılığı görevinde kadınlara yer verilmedi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İŞKAD Başkanı Türkmen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER