İşkur, BEÜde stant açtı

İşkur, BEÜde stant açtı


BİTLİS (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ), öğrencilerin mezun olmadan istihdam edilmesine katkı sağlamak amacıyla stant açtı.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alaattin Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilerin mezun olmadan istihdam edilmesine katkı sunmayı amaçladıklarını belirtti.
     BEÜ Kampüsünde stant kurarak öğrencileri, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri kapsamında bilgilendirdiklerini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Öğrencileri, ayrıca reel sektörün ihtiyaçlarına göre iş arama kanalları, iş bulma, bulduğu işte mutlu olma, mülakat, görüşme teknikleri, öz geçmiş hazırlama, AB düzleminde iş arama, cv oluşturma ve kariyer planlaması hakkında bilgilendirdik. Ayrıca öğrencilere, iş gücü yetiştirme kursları, işbaşı eğitim programları, uzmanlaşmış meslek edindirme merkezleri ve toplum yararına çalışma programlarını da anlattık. Öğrencileri meslek seçimi ve iş gücü piyasası konularında bilinçlendirmek için, fakülte ve yüksek okullarda stant açtık. Öğrencilerin mezun olmadan iş bulmasına katkı sağlanmayı hedefledik.
     Aslan, her bireyin istihdam edilmesi ve iş gücüne kazandırılması için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İşkur, BEÜde stant açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER