İŞKUR Amasya İl Müdürü Yılmaz:

İŞKUR Amasya İl Müdürü Yılmaz: -2012 yılı içerisinde iş gücü talep piyasasını tüm ayrıntılarıyla araştırdık


AMASYA (A.A) - Amasya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Osman Yılmaz, 2012 yılı içerisinde iş gücü talep piyasasını tüm ayrıntılarıyla araştırdık dedi.
     Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, istihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılmasının, eğitimin iş gücü talebine, duyarlılığının artırılmasına, iş gücü arz ve talebinin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlı olduğunu söyledi.
     Saha çalışmasından elde edilen veriler doğrultusunda, Amasya genelinde açık iş oranının yüzde 4,3 olarak hesaplandığını ve sektörler itibarıyla bakıldığında en yüksek açık iş oranının yüzde 13,6 ile bilgi ve iletişim sektöründe olduğu belirten Yılmaz, şunları kaydetti:
     2012 yılı içerisinde iş gücü talep piyasasını tüm ayrıntılarıyla araştırdık. Bilgi ve iletişim sektörünü yüzde 5,5lik açık iş oranı ile toptan ve perakende ticaret sektörü ve yüzde 5,1lik açık iş oranı ile imalat sektörü izlemekte. Ancak bu oranlar değerlendirilirken ilgili sektörlerdeki iş yeri ve çalışan sayılarının göz ardı edilmemesi gerekmekte. Beden işçisi, yüksek fırın operatörü, imal işçisi, beden işçisi ve servis elemanı meslekleri 2013 yılı Haziran ayı sonu itibarıyla en fazla net istihdam artış beklentisinin olduğu ilk beş meslektir.
     Yılmaz, yaptıkları araştırmalar sonucunda, eleman temininde en fazla güçlük çekilen ilk beş mesleğin garsonluk, konfeksiyon işçiliği, mermer işçiliği, elektrikli ev aletleri bakım onarımcılığı ve reyon görevlisi olduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber İŞKUR Amasya İl Müdürü Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER