İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı:

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: -Meslek edindirme kurslarına yılda 1 milyon lira kaynak ayırıyoruz


RİZE (A.A) - İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, meslek edindirme kurslarına yılda bir milyon lira kaynak ayırdıklarını söyledi.
     Rize Ticaret Borsasında İŞKURun mesleki eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde konuşan yazıcı, İŞKUR olarak 2008 yılında çok ciddi bir kaynağa kavuştuklarını belirterek, Elimizde 57 milyon liralık bir kaynak var. 7 bin çalışanımızı çok kısa sürede 10 bine ulaştırmayı hedefliyoruz. İşsizliği aşağı çekebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz dedi.
     İşsizliğin tüm dünyada sorun olduğunu ifade eden Yazıcı, Sadece gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkelerin sorunu değil. Aynı zamanda gelişmiş ülkelerin de karşı karşıya kaldığı bir sorun. Ancak son on yılda uygulanan isabetli istihdam politikaları sayesinde ülkemizde 2011 yılı itibariyle işsizlik oranı 9,8. Bu oran Avrupa Birliği ülkelerinde 10,2 şeklinde konuştu.
     Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında işe başlayan kişilerin çalışma sürelerinin daha önce 6 ay olarak planlandığını kaydeden Yazıcı, şunları söyledi:
     Kademeli olarak bu süreyi 8 aya çıkarmıştık. Son düzenleme ile dokuz ay oldu. 24 ay süre zarfında tekrar çalışamama kısıtlamasını kaldırdık.
     Meslek edindirme kurslarının çok önemli meyveler verdiğini vurgulayan Yazıcı, Meslek edindirme kurslarına yılda 1 milyon lira kaynak ayırıyoruz. Ayırdığımız toplam 1.5 milyon liranın bir milyonu meslek edindirme kurslarına gidiyor dedi.
    
     -Rize Belediye Başkanı Bakırcı: İşsizlikten ziyade iş beğenmeme var
    
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Rizede kayıtlara göre 6-7 bin işsiz olduğunu ancak Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında 2 bin 400 kişinin başvuru yaptığını belirterek, Rizede işsizlikten ziyade iş beğenmeme var. Belli işleri yapmaya alışık insanımız yok. İş var, o işi yapacak, yaptıracak adamımız yok. İşten anlayan adamımız yok. Sabah sekizde geleceğiz masanın başına, akşam eve gideceğiz, sigortamız, her şeyimiz hazır olacak. Gerçeğimiz bu diye konuştu.
     Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifika, istihdama katkısı olan işadamlarına ise plaket verildi.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Asena Akçay
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER