İşkur otobüsü Bingölde

İşkur otobüsü Bingölde -İşkur Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç: "İşkur iş gücü piyasasını sürekli izleyerek aktif ve pasif iş gücü politikalarını etkin bir biçimde uygulayabilecek bir yapıya kavuşturuldu" (


BİNGÖL (A.A) - İşkur Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, "İşkur iş gücü piyasasını sürekli izleyerek aktif ve pasif iş gücü politikalarını etkin bir biçimde uygulayabilecek bir yapıya kavuşturuldu" dedi.
     Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen "Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu" kapsamında Türkiye İş Kurumu kampanya otobüsü 12. durağı olarak Bingöle geldi.
     İşkur Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, yaptığı açıklamada, gittikleri her yerde olduğu gibi Bingölde de yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını söyledi.
     Otobüste görevli tanıtım görevlilerinin iki gün boyunca Bingölün tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşmeler yapacaklarını ifade eden Kılınç şöyle konuştu:
     "Görevliler, iş arayan ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde iş gücü yetiştirme kursları, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi hizmetleri tanıtacaklar. İşkur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere İşkur otobüsünde görevliler tarafından on-line kayıt hizmeti verilecek. İşkur tanıtım kampanyası istihdamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin iş gücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını arttırmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor."
     Bingöl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mehmet Fesih Güler ise iki gün Bingölde kalacak İşkur otobüsü sayesinde vatandaşlarla yüz yüze iletişim kurularak İşkur hizmetlerinden daha iyi faydalanmalarının sağlanacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Naim Boşkut- Abdullah Çelik/Nail Kadırhan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber İşkur otobüsü Bingölde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER