İşkur Tatvanda 50 kişiye istihdam sağladı

İşkur Tatvanda 50 kişiye istihdam sağladı


BİTLİS (A.A) - Çalışma ve İş Kurumu (İşkur) İl Müdürlüğü, Tatvandaki cami ve Kuran kurslarınında, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, 50 kişiye istihdam sağladı.
     Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde noter huzurunda düzenlenen çekilişe katılan 113 kişi arasından 50 asil 30 yedek işçi belirlendi.
     Kurada ismi belirlenenlerin Tatvan merkezdeki cami ve Kuran kurslarında çevre düzenlemesi, temizlik ve benzeri işlerde çalıştırılacağı açıklandı.
     Yapılan müracaatların belirlenen personel sayısından fazla olmasından dolayı, noter huzurunda şeffaf bir ortada çekiliş yaparak 50 asil 35 yedek belirlediklerini söyleyen İşkur İl Müdürü Alaattin Aslan, şöyle konuştu:
     İl ve ilçe müftülüklerimizin, TYÇP kapsamında İşkura verdikleri projeyi değerlendirdik. Bu proje, camilerde ve Kuran kurslarında çevre düzenlemesi ve temizlik gibi işleri kapsıyor. Bu proje 3 aylık bir proje ama imkan ve ödemeler dahilinde bu projeyi 9 aya uzatmayı düşünüyoruz.
     Projeyi sürekli hale getirmek istediklerini belirten Tatvan Müftüsü Sabhetullah Kızılşah, İşkur ile yaptıkları TYÇP projesi kapsamında, kura çekiminin yapıldığı söyledi.
     Kızılşah, Bu arkadaşlar camilerimizde ve Kuran kurslarımızda çevre düzenlemesi, temizlik ve benzeri işlerle ilgilenecekler. Proje 3 aylık ama inşallah 2013 yılı içinde, İşkur ile imkanlar dahilinde 9 aya tamamlamayı düşünüyoruz. Bu projeyi İşkur ile 9 aylık süreden sonra da devam ettirmek istiyoruz. Bu projeyle ilçede hem istihdam sağlanacak hem de daha hijyenik, temiz ve güzel bir ortamlar sağlanmış olacak dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber İşkur Tatvanda 50 kişiye istihdam sağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER