Ispartada Doğum Koçluğu projesi başladı

Ispartada Doğum Koçluğu projesi başladı -Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kişioğlu: -Proje, anneye doğumdan önce, doğum sırasında ve hemen ardından fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlamak için ülkemizde ilk defa ilimizde başlatı


ISPARTA (A.A) - Isparta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, Doğum Koçluğu projesinin Ispartada başlatıldığını bildirdi.
     Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ispartadaki hamile kadınlara ulaşarak bilgilendirme çalışması yapacaklarını kaydetti. Kişioğlu, Proje, anneye doğumdan önce, doğum sırasında ve hemen ardından fiziksel, duygusal ve bilgisel destek sağlamak için ülkemizde ilk defa ilimizde başlatıldı dedi.
     Gebelik, doğum öncesi, doğum ve sonrası ile emzirme konularında vatandaşları bilgilendirerek bütün gebelerin hastane ortamında doğum yapmalarını sağlamak istediklerine işaret eden Kişioğlu, şöyle konuştu:
     Yürütülen çalışmalar ile doğum öncesi dönemde, doğum hazırlığı ve yöntemleri hakkında gebeleri bilgilendirmek, doğum yapılacak hastanenin seçimi, gebenin doğumda rahat olmasını ve kendini güvende hissetmesini sağlamak, son izleminde doğuma hazırlanmasını, doğum şekilleri hakkında bilgilendirilmesini, anne ve bebek açısından en sağlıklısının normal doğum olduğunu ancak tıbbi zaruret halinde sezaryen yapılabileceği konusunda farkındalık oluşturmak için çalışma yürüteceğiz.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Ispartada Doğum Koçluğu projesi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER