Ispartaya Halı ve Kilim Müzesi

Ispartaya Halı ve Kilim Müzesi -Isparta Belediye Başkanı Günaydın: -Halı ve Kilim Müzesi şehrimize değer kazandıracak bir yapı. Şehre özel bir kimlik, karakter verecek


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Günaydın, yapımı devam eden Halı ve Kilim Müzesinin Ispartaya değer kazandıracak bir yapı olacağını söyledi.
     Günaydın, belediye tarafından Gökçay mevkisinde yapımı devam eden Halı ve Kilim Müzesindeki çalışmaları inceledi.
     Günaydın, burada yaptığı açıklamada, 3 bin 100 metrekare kullanım alanına sahip müzede, 2 bin 500 metrekarelik sergi salonunun bulanacağını kaydetti. Müzede 3 bin 200 adet tarihi değere sahip halı ve kilimin sergileneceğini dile getiren Günaydın, ayrıca müzede 400 metrekarelik alanda restoran bölümü de olacağını bildirdi.
     Müze inşaatının bir kısmının tamamlandığına işaret eden Günaydın, Halı ve Kilim Müzesi şehrimize değer kazandıracak bir yapı. Şehre özel bir kimlik, karakter verecek. Halı kilim objeleriyle geçmişten geleceğe buluşacak bir yapı oluyor. Kendi özlüğümüzü, kimliğimizi gelecekle buluşturup çok ötelere götürebilecek tarihten haberdar edebilecek bir yapı tarzı dedi.
     Ispartanın üniversitesiyle gelişen bir şehir olduğunu kaydeden Günaydın, müzenin üniversitenin ilgili birimlerinin araştırma, bilimsel inceleme çalışma yapabileceği bir yer de olacağını belirtti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Ispartaya Halı ve Kilim Müzesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER