Isparta Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava

Isparta Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava -Belediye Başkanı Günaydının da aralarında bulunduğu ve 82 kişinin tutuksuz yargılandığı davada mahkeme heyeti, yeni bilirkişi heyetinin atanmasına karar verdi (Fotoğraflı-G


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediyesine yönelik operasyon kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydının da aralarında bulunduğu 82 kişinin yargılandığı davada mahkeme heyeti, yeni bilirkişi heyeti atanmasına karar verdi.
     Isparta Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Yusuf Ziya Günaydının da aralarında bulunduğu ve "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlarından tutuksuz yargılanan sanıklardan 30u ve avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
     Sanık avukatları, hukukçu ve Sayıştay denetçilerinin hazırladığı önceki bilirkişi heyetinin raporuna katıldıklarını belirterek, bu nedenle bu rapora göre karar verilmesini talep etti.
     Belediye Başkanı Günaydın ise hayali suçlamalara maruz kaldığını öne sürerek, "Suçsuzluğum önceki celsede sunulan bilirkişi raporu ile kanıtlandı. Beraatimi talep ediyorum" dedi.
     Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç ise iki ayrı bilirkişi raporu arasında çelişki bulunduğunu, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanması gerektiğini ifade etti.
     Mahkeme heyeti, dava dosyasının tüm ekleri ile Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek, 7 kişilik yeni bir bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.
     Müşteki eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balabanın davaya müdahil olma talebini, suçtan zarar görmemesi nedeniyle reddeden mahkeme heyeti, duruşmayı 1 Ekime erteledi.
     Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Günaydın, böyle bir kararı beklemediğini ifade ederek, "Maalesef bizde adalet çok geç geliyor. Halbuki bu dava tamamen hayal mahsulü bir bilirkişi üzerinden başladı. Ama yüce mahkeme bunun başka bir bilirkişiye sevk etti. Adaletimizin er ya da geç gerçekleşeceğine inanıyorum. Biz iş yapan bir belediyeyiz. Çok da başarılıyız. Bugün daha güzel bir netice ortaya çıksaydı, Isparta kazançlı çıkacaktı" dedi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011de Isparta Belediyesine operasyon düzenlemiş, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bazı belediye çalışanları ve belediyeye iş yapan 28 kişi gözaltına alınmıştı.
     "Çete kurma ve yönetme, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla mahkemeye sevk edilen zanlılardan 22si tutuklanmıştı.
     Soruşturmaya ilişkin hazırlanan ve Belediye Başkanı Günaydının birinci sanık olarak gösterildiği 82 sanıklı iddianamenin Isparta Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından MHP İl Başkanı Yalçın, belediye çalışanları ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 15 kişi, 20 Ocakta tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 7 kişinin ise tutukluluğunun devamına karar verilmişti.
     Daha sonra tutuklu sanıklardan Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Orhan Gürsel Gürbüz, heykeltıraş Elnur Kerimli, iş adamları Hüseyin Tüylüoğlu ve Esmani Halının tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, iki ayrı suç örgütü kurmakla suçlanan Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgülün 100 bin lira, "İhaleye fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik yapmakla" suçlanan reklamcı Nurkaya Dursunun ise 25 bin lira kefaletle tahliyesini kararlaştırılmıştı. Tahliye edilen sanıklar için yurt dışına çıkma yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilmişti.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Isparta Belediyesine yönelik operasyonla ilgili dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER