İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün: İsrailin sadece bunu yapması değil genel olarak Orta Doğudaki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşı


KOCAELİ (A.A) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, İsrailin Türkiyeden özür dilemesine ilişkin, İsrailin sadece bunu yapması değil, genel olarak Orta Doğudaki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşım sergilemesi, bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasını sağlayacaktır dedi.
     Kocaelideki bir otelin açılış törenine katılan Ergün, gazetecilerin İsrailin Türkiyeden özür dilemesi hakkındaki görüşünü sorması üzerine, Mavi Marmara olayının ardından Türkiyenin çok sert bir tutum sergilediğini anlattı.
     Türkiyenin, İsrailin özür dilemesini istediğini ve tazminat talebinin olduğunu ifade eden Ergün, bunların çok haklı talepler olduğunu kaydetti.
    
     -Türkiyenin haklılığı, ortaya çıkmış oldu-
    
     Bakan Ergün, Türkiyenin, bu duruşunu bütün dünyada çok açık bir şekilde ifade ettiğini ve bunların gerçekleşmeden bazı adımların atılmasının mümkün olmadığını söylediğini aktararak, şöyle konuştu:
     Obamanın İsrail ziyaretiyle birlikte zaten uzun zamandan beri bazı girişimleri vardı İsrailin. Yani böyle bir şeyi yapmak isteği içerisinde olduklarını da hissettiriyorlardı ama Obamanın ziyaretiyle beraber bu, bir noktaya bağlanmış oldu. Bir noktada Türkiye bu konuda haklılığını zaten dünyaya ifade ediyordu. Bu haklılık ortaya çıkmış oldu. İsrailin de böyle bir adım atmış olması, en azından doğru bir adım diye değerlendirmek lazım. Dünyadaki beklentileri karşılayan bir adım. Umarım bundan sonra bu tür olaylar olmaz. İsrailin sadece bunu yapması değil, genel olarak Orta Doğudaki politikalarını, tutumunu gözden geçirmesi ve Filistin meselesinde daha müspet bir yaklaşım sergilemesi, bundan sonraki gelişmelerin daha iyi olmasını sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Şengül Oymak
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER