İstanbulda beklenen kar yağışı

İstanbulda beklenen kar yağışı -Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: -İstanbulluların desteğiyle kar yağışını, kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz -Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personel


İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, etkili olması beklenen yoğun kar yağışıyla mücadele çalışmalarına 908 araç ve 2 bin 266 personelle hazır olduklarını belirterek İstanbulluların desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz dedi.
     Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) düzenlediği basın toplantısında, İstanbulluları olası yoğun kar yağışına karşı uyardı.
     Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verdiği bilgi doğrultusunda İstanbulda yarın, Salı ve Çarşamba günü yoğun kar yağışı beklediklerini söyleyen Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak hazırlıklarımızı yapıp gerekli önlemleri aldık. Zaten ekipman, tesisat olarak bu konuda oldukça yeterli olduğumuzu ifade edebilirim. Başarıya ulaşmamızda İstanbulluların da vereceği desteğin önemi var. Kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmektir. Özellikle her daim söylediğimiz gibi kış şartlarında, hele kar ve yağmurlu havalarda trafiğe çıkanların çok daha dikkatli olması gerekmektedir diye konuştu.
     Topbaş yaşlı, hasta ve hamile vatandaşların karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak İstanbulluların desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz dedi.
    
     -Kar lastiği uyarısı-
    
     Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe şahsi araçlarla trafiğe çıkılmamasını, toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi.
     Gerekli görülen yerlerde ulaşım noktasında ek seferlerin yapılacağını ifade eden Topbaş, Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personelimiz hazır beklemektedir. Köylere dağıtmış olduğumuz 142 adette kar kürüyücü aparatlarımız var. Sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. 250 evsiz vatandaşımız da Metin Oktay Spor Tesisinde misafirimiz olarak bulunmaktadırlar bilgisini de verdi.
    
     Muhabir: Emrah Güney / Etem Geylan
     Yayıncı: Zekeriya Gülün
<< Önceki Haber İstanbulda beklenen kar yağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER