İstanbul fuarların vazgeçilmezi

İstanbul fuarların vazgeçilmezi -Türkiyede, geçen yıl düzenlenen 419 fuardan 186sı İstanbulda düzenlendi -Ülke genelinde geçen yıl Tarım, Seracılık, Hayvancılık ve Teknolojileri en fazla fuar organizasyonu gerçekleş


KOCAELİ (A.A) - İbrahim Aktaş - Türkiyede, geçen yıl düzenlenen 419 fuarın yüzde 45ini oluşturan 186sı İstanbulda düzenlendi.
     Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) istatistiklerinden derlenen verilere göre, geçen yıl Türkiyede 409 fuar düzenlenirken, bunların 294ü ulusal, 115i uluslararası fuar olarak kayıtlara geçti.
     Türkiyede 2012 yılında en fazla fuar düzenleyen sektör 42 organizasyonla Tarım, Seracılık, Hayvancılık ve Teknolojileri sektörü oldu.
     Eğitim, Eğitim Ekipmanları ve Teknolojileri sektörü düzenlediği 33 fuarla 2nci olurken, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Sistemleri ile İnşaat Malzemeleri, Banyo, Mutfak, Seramik, Nalburiye, Hırdavat, Tesisat sektörü de 32 fuarla 3üncü sırada yer aldı.
     Çevre, Geri Dönüşüm, Atık Yönetimi, Su Teknolojileri, Belediye, Kent Mobilya, Elektrik, Elektronik, Aydınlatma, Otomasyon, Kitap, Süreli Yayın ve Otomobil, Ticari Araç, Motosiklet, Aksesuar, Otomotiv Yan Sanayii, Garaj Ekipmanları, Akaryakıt İstasyonları sektörlerinde 12şer fuar organizasyonu düzenlendi.
     Matbaa Makineleri, Kağıt ve Teknolojileri, Kalite Kontrol ve Teknolojileri, Kırtasiye, Büro Malzemeleri ve Hediyelik Eşya, El Sanatları sektörleri de birer fuarla en az fuar düzenlenen sektörler olurken, Savunma Sanayii ve Askeri Havacılık sektöründe geçen yıl fuar organizasyonu yapılmadı.
    
     -Fuarların yüzde 45,5i İstanbulda düzenlendi-
    
     Türkiyede geçtiğimiz yıl en çok fuarın düzenlendiği il 186 organizasyonla İstanbul olurken, İstanbulu 30 fuar ile Bursa, 29 fuarla İzmir takip etti. Antalya 24, başkent Ankarada ise 23 fuar organizasyonu yapıldı.
     Adanada 15, Gaziantepte 11, Diyarbakır ve Konyada 9ar, Muğlada 8, Malatya ve Trabzonda 6şar, Denizli ve Mersinde 5er, Kayseri, Samsun ve Vanda 4er, Afyonkarahisar, Kırklareli, Manisa ve Orduda 3er, Balıkesir, Çorum, Isparta, Kütahya ve Tekirdağda 2şer, Adapazarı, Aydın, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun ve Yozgatta 1er fuar düzenlendi.
    
     -En fazla fuar Nisan ayında yapıldı-
    
     Türkiyede 2012 yılında en fazla organizasyonun yapıldığı ay 61 ile nisan ayı olurken, bunu 59 fuar ile mart ayı takip ederken, ekim ayı da en çok fuar organizasyonunun yapıldığı üçüncü ay olarak yerini aldı.
     Ağustos ayı ise 7 fuar ile yıl içerisinde en az fuarın gerçekleştiği ay oldu.
    
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber İstanbul fuarların vazgeçilmezi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER