İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -AK Parti Gümüşhane Milletvekili Üstün: İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve ona göre değerlendirmek gerekir


GÜMÜŞHANE (A.A) - AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve ona göre davranmak gerektiğini belirtti.
     Üstün, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, geleceğe güvenle bakabilmek, muasır medeniyetler seviyesine çıkabilmek, yaşanılan coğrafyaya yön verebilmek ve milli şuuru ayakta tutabilmek için geçmişin ve yaşananların çok iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.
     Milletlerin geleceklerine yön veren önemli olaylar ve olayları yöneten liderler olduğunu kaydeden Üstün, açıklamasını şöyle tamamladı:
     İstiklal Marşını anlamak için onun hangi şartlarda yazıldığını bilmek ve ona göre değerlendirmek gerekir. Ecdadımız hayal bile edilemeyecek irade ve inançla, her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuş aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin dillendirildiği, en olumsuz durumlarda dahi ümitvar kalabilmiştir.Ezelden beridir hür yaşamış ve bundan sonra da hür yaşayacak olan milletimiz vatanına ve istiklaline yönelmiş olan bu hadsizce ve hayasızca saldırılara boyun eğmemiştir. Millet olarak bizi biz yapan değerlerimizle yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Büyük Mehmet Akif Ersoyun deyimiyle Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın diyerek başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu, canlarını bu uğurda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER