İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü


ÇORUM (A.A) - İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Çorumda program düzenlendi.
     Fatih Anadolu Lisesi ve Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi tarafından Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen programda ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Programın açılışında konuşan Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Şükrü Eyüpkaplan, İstiklal Marşını anlamak için, hangi şartlar altında yazıldığına bakılması gerektiğini vurgulayarak, Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın dedi.
     Öğretmen Mukadder Akaydın Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Destanı Oratoryosunun sahnelendiği programda, Fatih Anadolu Lisesi Okul Korosu tarafından Mehmet Akif Ersoyun sevdiği şarkılar seslendirildi.
     Programda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kompozisyon, şiir ve afiş yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödül verildi.
     Programa, Vali Sabri Başköy ve eşi Fatma Başköy, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Gazi Nogay
     Yayıncı: İsmail Çimen
<< Önceki Haber İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER