İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif

İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü -Siirtin Eruh ilçesinde okullar arasında düzenlenen resim şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Yazıcı ve BDPli Belediye Başkanı Oktay v


SİİRT (A.A) - Siirtin Eruh ilçesinde İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla okullar arasında düzenlenen kompozisyon, resim, şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kaymakam Levent Yazıcı ve BDPli Belediye Başkanı Melih Oktay verdi.
     Cumhuriyet İlköğretim Okulu tarafından Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa Kaymakam Levent Yazıcı, BDPli Belediye Başkanı Melih Oktay, Garnizon Komutanı Yarbay Ramazan Türkmen, AK Parti İlçe Başkanı Cevher Çiftçi, BDP İlçe Başkanı Lezgin Kılıç ile öğrenciler katıldı.
     Okulun 3. sınıf öğrencilerinin bayrak gösterisi yaptığı etkinlikte öğrenciler İstiklal Marşının 10 kıtasını okudu.
     Mehmet Akif Ersoyun hayatının anlatıldığı slayt gösteriminin ardından okullar arasında İstiklal Marşının en iyi okunması ile şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren Cumhuriyet İlköğretim Okulundan İrem Aydın ve Nursel Balin ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulundan Pervin Baykara ve İmam Hatip Okulundan İbrahim Alpe ödülleri Kaymakam Yazıcı ve Belediye Başkanı Oktay tarafından verildi.
     Siirt Valisi Ahmet Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BDPli Belediye Başkanı ve partililerin düzenlenen programa katılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.
     Bu durumun içinde bulunulan sürece olumlu katkı yapacak bir davranış olduğunu ifade eden Aydın, Dedelerimiz canları pahasına omuz omuza çarpışarak bu vatanı bize bıraktılar. Mehmet Akif Ersoyun da Arnavut kökenli bir kişi olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu topraklar üzerinde yaşayan insanların arasındaki kardeşlik duygularının ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz dedi.
    
     Muhabir: Nurettin Kilis - Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER