İstiklal Marşının kabulünün 92nci yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92nci yıl dönümü


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) İstiklal Marşının kabulünün yıl dönümü dolayısıyla, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Programı düzenlendi.
     Eti Sosyal Bilimler Lisesi tarafından il kutlama programı çerçevesinde Eskişehir Valiliği adına hazınlanan program, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde, saygı duruşu ve Atatürk Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Eti Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü İlhan Şan, yaptığı açılış konuşmasında, il kutlama programı çerçevesinde etkinliği hazırlamaktan onur duyduklarını söyledi.
     Konuşmanın ardından Sessiz Yaşayan Şair Mehmet Akif Ersoy konulu film gösterimi yapıldı.
     Filmin ardından Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşının Yazılması ve Kabulü konulu oratoryo gerçekleştirildi.
     Daha sonra, Eti Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Gökhan Çağtay Gülmez tarafından Mehmet Akif Ersoyun Bülbül adlı şiiri okundu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Metin Erdoğan, tarafından Mehmet Akif ve Marşımız konulu sunum yapıldı.
     Sunumun ardından, Mehmet Akif Ersoy ve Özgürlük konu şiir yarışması ile Mehmet Akif Ersoy ve Medeniyet konulu mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
     Programa, Eskişehir Vali Vekili Günhan Yazar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turhan Turunç, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92nci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER