İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -TBMM Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Işık: -İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan,


KOCAELİ (A.A) - TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, İstiklal Marşının milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan, eşsiz bir eser olduğunu belirtti.
     Işık, İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşının, TBMMde milli marş olarak kabul edilmesinin yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını kaydetti.
     Milli marşların milletlerin birliğini sağlayan ve yaşatan en temel değerler olduğunu vurgulayan Işık, İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük savaşını ölümsüzleştiren, Türk milletini ortak düşünce ve değerler düzleminde buluşturan, eşsiz bir eserdir. Bu eşsiz eserin her bir kelimesi, her bir mısrası bizlere anlamlı ve önemli mesajlar vermektedir ifadelerini kullandı.
     Işık, bu mesajları en ince ayrıntılarıyla kavrayan ve bu doğrultuda yaşayan bir neslin ülkeyi her alanda dünyada lider bir ülke olma yolunda ilerleteceğini anlatarak, şunları bildirdi:
     İstiklal Marşı, Mehmet Akifin kaleminden milletimizin birlik ve beraberliği ile başaramayacağı hiçbir engelin olmadığının en güzel ifadesi olarak çıkmıştır. Bugün de millet olarak aynı ruhla ülkemizi dünyanın en güçlü devletleri arasına sokma yolunda azim ve kararlılıkla ilerliyoruz.
     Bu duygu ve düşüncelerle, topyekun bir milletin hislerine tercüman olan İstiklal Marşının kabul edilişinin 92. yıl dönümünü kutluyor, tüm istiklal şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum milli şairimiz Mehmet Akif Ersoyu rahmet ve minnetle anıyorum.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER