İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü


BAYBURT (A.A) - Bayburtta İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi.
     Şair Zihni Kültür Merkezindeki programa, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ile kamu kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
     Şehit Sebahattin Bozo Lisesi öğrencilerinin hazırladığı ve Mehmet Akif Ersoyun hayatını anlatan sinevizyon gösterisi ile başlayan programda, İstiklal Marşının yazılışı ve kabulünün anlatıldığı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu tiyatro oyunu sahnelendi.
     Tarih Öğretmeni Özgür Şahin, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşının parçalanmış, darmadağın edilmiş, yok olmak üzere olan bir milletin yeniden doğuşunun, şahlanışının destanı olduğunu belirterek, Rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımızın altında toplanma nedenimiz yüreğimizdeki vatan sevgisini gün ışığına çıkarmak, ülkemize duyduğumuz sevginin büyüklüğünü göstermek, milletçe tek yürek, tek yumruk olduğumuzu dosta düşmana haykırmak, birlik ve bütünlüğümüzü pekiştirmektir dedi.
     Program, Şehit Sebahattin Bozo Lisesinden bir öğrencinin Vali Hasan İpeke Türk bayrağı takdim etmesi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER