İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü

İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü -Tekirdağ ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi


TEKİRDAĞ (A.A) - İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü dolayısıyla Tekirdağ ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Fatih Anadolu Lisesi tarafından Tekirdağ Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
     Fatih Anadolu Lisesi Müdürü Süreyya Başbuğ, yaptığı konuşmada, İstiklal Marşının, milli birliği pekiştirdiğini belirterek, İstiklal Marşı, dünyadaki en haklı, en kutsal savaşlardan biri olan Kurtuluş Savaşının bir haykırışı, Türk milletinin ayağa kalkışıdır diye konuştu.
     Başbuğ, Mehmet Akif Ersoyun yazdığı şiirlerin Türk dilinin bir hazinesi olduğunu dile getirdi.
     Konuşmanın ardından program, Fatih Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu oratoryo ve drama sunumu ile sona erdi.
     Etkinliğe, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ile çok sayıda davetli katıldı.
     Öte yandan, Çorluda Memduh Şevket Esendal Sahnesindeki törende, ilçedeki okullar arasında düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan tarafından verildi.
    
     Muhabir: Coşkun Bozyel-Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber İstiklal Marşının kabulünün 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER