İtalyan iş adamları, SATSOyu ziyaret etti

İtalyan iş adamları, SATSOyu ziyaret etti -Chieti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lorenzo: -"Bugün yorgun diyeceğimiz Avrupa için Türkiye çok önemli" -"Türkiye ile yeni bir Avrupa oluşturulacağı düşüncesindeyiz"


SAKARYA (A.A) - İtalyadan gelen Chieti Ticaret ve Sanayi Odasının yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasını (SATSO) ziyaret etti.
     SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, yaptığı konuşmada, Sakaryanın sanayinin yanında tarım, hayvancılık ve turizm alanlarında da gelişen bir il olduğu söyledi.
     Kösemusul, otomotiv sektörünü özellikle çok önemsediklerini belirterek, Sakaryayı Türkiyenin otomotiv şehri yapmak istediklerini kaydetti.
     Sakaryanın otomotivde bir asırlık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Kösemusul, Türkiyede yapılması planlanan Otomotiv Test Merkezi için tercih edilen iki ilden birisi olduğu anlattı.
     Sakaryada çarpık sanayileşmenin önüne geçmek için mücadele verdiklerine dikkati çeken Kösemusul, sözlerine şöyle devam etti:
     "Bunun için organize sanayi bölgelerine (OSB) önem veriyoruz. Kaynarca ilçemizde Mobilya İhtisas OSBsi, Geyve ilçemizde Gıda İhtisas OSBsi, Karasu ilçemizde liman ile hayata geçecek olan Lojistik OSBnin altyapıları tamamlandı. Geleceğin otomotiv şehri olacağına inandığımız Sakaryamızda olmazsa olmaz Otomotiv İhtisas OSBsi için gerekli çalışmaların startını da verdik.
     Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasının özellikle üzerinde durduğu Otomotiv İhtisas OSB hayata geçtiğinde, Türkiyenin hem otomotiv üssü olacak hem de ihracatında büyük artışlar yaşanacak."
    
     -İtalya heyeti-
    
     Chieti Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Silvio Di Lorenzo ise Türkiyenin geleceğinin İtalyadan parlak olduğunu vurguladı.
     Lorenzo, şöyle konuştu:
     "Bugün yorgun diyeceğimiz Avrupa için Türkiye çok önemli. Türkiye ile yeni bir Avrupa oluşturulacağı düşüncesindeyiz. İtalya da otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip. Dünyanın en büyük Honda fabrikası Japonyadan sonra İtalyada. Sizinle otomotivde işbirliği yapabiliriz. Koşmaya başladığınızda yanınızda olmak isteriz. Bu, bize ayrı bir güç verecektir. Türkiyeyi çok önemsiyoruz. Yatırım yapmayı da çok istiyoruz.
     Bizler de sizi İtalyada ağırlamak isteriz. Sizleri de İtalyaya yatırım yapmaya bekliyoruz. Karşılıklı çok güzel işbirliklerimiz olacağına inanıyorum."
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber İtalyan iş adamları, SATSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER