İTO üyelerinden, Mersin Valisi Güzeloğluna ziyaret

İTO üyelerinden, Mersin Valisi Güzeloğluna ziyaret -Vali Güzeloğlu: Mersin, 10 aylık vergi gelirleri toplamında, Türkiyede toplanan toplam gelirlerin 2.4ünü sağlayan bir il


MERSİN (A.A) - Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersinin 10 aylık vergi gelirleri toplamında, Türkiyede toplanan toplam gelirlerin 2.4ünü sağlayan bir il olduğunu bildirdi.
     İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Vali Güzeloğlunu makamında ziyaret etti.
     Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Mersinin kuruluşundan bu yana Türkiyenin dışa açılan bir kapısı olduğunu söyledi.
     Mersinin Türkiyeyi daha ileriye taşıma noktasında önemli katkılar sağladığını belirten Güzeloğlu, İlimiz dış ticaretiyle, lojistiğiyle, tarımıyla, turizmiyle sürekli büyüyen bir kent. Mersin, 10 aylık vergi gelirleri toplamında, Türkiyede toplanan toplam gelirlerin 2.4ünü sağlayan bir il. 4 milyar TLnin üzerinde vergi geliri toplanan altıncı büyük şehir. Bu büyümede beşinci sıraya yükseleceğimize inanıyor ve o doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mersinin Türkiyenin kalkınmasında, uluslararası ticaret kenti kimliğimizin her geçen gün daha da pekişeceğine inanıyoruz diye konuştu.
    
     - Mersin lojistik bir kapı -
    
     Yalçıntaş ise, 45 iş adamıyla Mersine geldiklerini, Mersin ile İstanbul arasındaki ticari ilişkileri daha da pekiştirmek istediklerini kaydetti.
     Mersinin, İTO için önemli olduğunu ifade eden Yalçıntaş, Mersin, Türkiyenin stratejik bir kenti. Mersin, Kuzey Afrika, Suriye ve Kıbrıs açısından düşünüldüğünde Doğu Akdenizdeki bizim etkinliğimizi daha önemli hale getiriyor. Bizi stratejik hale bir konuma taşıyor. Bu anlamda Türkiyenin Doğu Akdenizdeki varlığı dediğimizde akla Mersin, geliyor. Mersin, aynı zamanda Türkiyenin Doğu Akdenize, Kuzey Afrikaya ve de Ortadoğuya açılan lojistik bir kapısı dedi.
     Yalçıntaş, konuşmaların ardından Vali Güzeloğluna İTO tarafından çıkartılan Sultan 2. Abdülhamidin Mirası, İstanbulda Kamu Binaları kitabını hediye etti.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber İTO üyelerinden, Mersin Valisi Güzeloğluna ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER