İZBAN makinistlerinin iş bırakması

İZBAN makinistlerinin iş bırakması -İZBAN AŞ Genel Müdürlüğü: Bir grup makinistin sabah vardiyasında trenleri teslim almamasıyla başlayan aksamalar, büyük oranda giderildi


İZMİR (A.A) - Aliağa-Menderes arasındaki banliyö ulaşımını sağlayan İZBANdaki bazı makinistlerin iş bırakması sonrasında yaşanan aksamaların, büyük oranda giderildiği bildirildi.
     İZBAN AŞden yapılan yazılı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Aliağa-Cumaovası hattında banliyö işletmeciliği yapan İZBAN AŞde, bir grup makinistin sabah vardiyasında trenleri teslim almamasıyla başlayan aksamalar, büyük oranda giderildi. ESHOT otobüslerinin devreye girmesinin ardından, hat üzerinde TCDD trenleri de işletmeye alındı. Yapılan çalışmalar ve alınan önlemler sayesinde işletme oranı yüzde 75e kadar yükselirken, hat üzerindeki mevcut tren sayısı ise 12ye çıkartıldı. İZBAN hattı üzerinde pik saatlerde bugüne kadar 17 tren seti aynı anda bulunuyordu. Diğer yandan, tren setlerinin daha yoğun hareket edebilmesi için Menemen-Aliağa arasında ring seferler devreye alındı. Tüm çalışmalar sayesinde, tren sefer sıklığı 15 dakikaya kadar indirildi.
    
     -Ek otobüs seferleri konuldu-
    
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada ise, İZBANda makinistlerinin iş bırakması sonrasında istasyonlara ek otobüs seferi konulduğu belirtildi.
     Açıklamada, bugün saat 16.00dan itibaren Çiğli-Halkapınar ile Gaziemir Semt Garajı-Cumaovası istasyonu arasında 10ar dakikalık periyotlar halinde otobüs seferlerinin gerçekleştirileceği, Gaziemir Semt Garajı ile Halkapınar arasında ise 15er dakika arayla otobüs çalıştırılacağı bildirildi.
     İZBAN AŞdeki makinist sorunu çözülünceye kadar İZBAN trenlerinin geçici süreyle Cumaovası-Menemen arasında çalıştırılacağı, Aliağa ile Menemen arasındaki İZBAN istasyonları arasında ise ESHOT otobüslerinin 15er dakika arayla sefer yapacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber İZBAN makinistlerinin iş bırakması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER