Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık:

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: -Son 5 yıldır belediye çalışanları ve meclis üyeleri büyük bir gayretle imar revizyonu için çabalıyor


ZONGULDAK (A.A) - Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Son 5 yıldır belediye çalışanları ve meclis üyeleri büyük bir gayretle imar revizyonu için çabalıyor dedi.
     Posbıyık, düzenlediği basın toplantısında, belediyenin imar revizyon planlarının 20-30 yılda bir yapıldığını söyledi.
     Kentin geleceğinin belirlenmesi, şehirleşme ve kentsel dönüşümün başlangıç ayağı olan revizyonun inşaat sektöründe de ekonomik hareketlenmeyi beraberinde getireceğini ileri süren Posbıyık, şöyle konuştu:
     Son 5 yıldır belediye çalışanları ve meclis üyeleri büyük bir gayretle imar revizyonu için çabalıyor. Ülke genelinde planlama bilindiği gibi ilk aşamada taslak olarak hazırlanmakta. Meclis onayından sonra gözden kaçan eksik hususların tespiti için bir ay süreyle ilan edilmektedir. Bu bilindiği halde bir aylık sürenin başlanması beklemeden dava açılmış ve plan iptal edilmek istenmiştir. Oysa varsa tespit edilen eksiklikler her vatandaşın yaptığı gibi itiraz aşamasında değerlendirilip düzeltilebilirdi. İtiraz ederek düzeltilebilecek hususlar askı süresi beklenmeden ve planlar kesinleşmeden dava konusu edilmiştir. Temel gerekçeleri arasında hiçbir şekilde halkın rahat ve mutluluğunu hedef almayan, sadece planlanın uygulanmasını geciktirmek ve hatta iptaline yol açmak için dava açılmıştır. Ancak Ereğlinin ekonomik gelişimini engellemek mümkün değildir.
    
     Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER