İzmirde, kadına yönelik şiddet protesto edildi

İzmirde, kadına yönelik şiddet protesto edildi


İZMİR (A.A) - İzmir Kadın Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum örgütleri, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş yaptı.
     Konak ilçesi Basmane Fuar kapısı önünde toplanan grup, Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz, başkaldırıyoruz yazılı pankart açtı.
     Kadın cinayetlerini protesto amacıyla Konak Meydanına doğru yürüşe geçen gruptan bir kadının üzerine siyah bir örtü giydirilerek ve bu örtüye kadın cinayetleri haberlerinin yer aldığı gazete kupürleri iliştirildi.
     İzmir Kadın Platformu adına yürüyüş sonunda açıklama yapan Emel Dalfidan, Kadına yönelik şiddet, kadının yaşam hakkının, güvenliğinin, onurunun, özgürlüğünün ve bedensel bütün hakkının sırf kadın olduğu için ihlaldir. dedi.
     Kadına yönelik yaşanmış bazı şiddet olaylarından örnekler veren Dalfidan, şunları söyledi:
     Tüm bu yaşananlara rağmen erkek şiddetinin tek tek örnekleri hala münferit olaylar gibi gösteriliyor. Bu şiddeti bir grup dengesiz, sapık, cani, suça yatkın adam uyguladı denilerek bize yutturulmaya çalışılıyor. Biz biliyoruz ki, erkek şiddeti münferit veya tesadüfi değildir, erkek egemen kapitalist sistemin bir ürünüdür. Kadına yönelik şiddet söz konusuyken, yasaların hafifletici nedenlerini reddediyoruz. Kadına, çocuğa yönelik şiddet kabahat değil, insanlık suçudur.
     Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber İzmirde, kadına yönelik şiddet protesto edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER